Şenol Güneş'e Tam Destek

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, son dönemlerde alınan başarısız saha sonuçlarının ardından eleştiri oklarını üzerine çekse de, başkan Sadri Şener’in görevde bulunduğu süre boyuncu çalıştığı teknik adamların içinde en başarılısı oldu.

Spor Toto Süper Lig’de son 3 maçta 8 puan kaybederek zirve ile arasındaki puan farkını açan Trabzonspor’da son olarak Medical Park Antalyaspor karşısında alınan 2-1’lık mağlubiyet teknik direktör Şenol Güneş’in eleştiri oklarını üzerine çekmesine neden oldu. Türk futboluna ve Trabzonspor’a damgasını vurmuş futbol adamlarından olan Şenol Güneş’in, son dönemlerde yaşanan puan kayıpları nedeniyle rahatsız olduğu ve yönetim kurulu ile bir görüşme yaptığı öğrenildi. Yapılan bu görüşmede başarısızlığın nedenleri masaya yatırılırken, deneyimli teknik adama ise tam destek çıkıldı. Yapılacak olan planlamalar hakkında ise görüş alış-verişinde bulunulduğu öğrenildi.

ŞENOL GÜNEŞ FARKI Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, görevde olduğu süre boyuncu Ersun Yanal, Ahmet Özen, Hugo Broos, Ünal Karaman ve Şenol Güneş gibi teknik adamlarla çalıştı. Ahmet Özen ve Ünal Karaman ise yaşanan teknik adam değişikliklerinde görev aldı. Yapılan teknik adam değişikliklerinin Trabzonspor'a bir yarar getirmediği aksine daha çok zarar verdiği geçmişte yapılan hatalardan dersler çıkartılması gerektiği fikrinde birleşildi ve istikrardan yana tavır koyuldu. ERSUN YANAL DÖNEMİ Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal döneminde lig ve Türkiye Kupası maçları olmak üzere 62 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 31 galibiyet, 12 beraberlik ve 19 mağlubiyet elde etti. Attığı 86 gole karşılık kalesinde ise 69 gol gördü. Yanal, döneminde Trabzonspor oynadığı 11 derbi karşılaşmasında ise sadece 1 galibiyet alabildi. Yanal, bordo-mavili takımın başında yüzde 49,9’luk başarı ortalaması yakaladı.

Ersun Yanal'ın Trabzonspor Karnesi O G B M A Y Toplam: 62 31 12 19 86 69 3 Büyüklere Karşı: 11 1 3 6 8 16 HUGO BROOS DÖNEMİ Trabzonspor, Ersun Yanal ile yollarını ayırmasının ardından takımın başına alt yapıda görev yapan Ahmet Özen'i getirdi. Yeni sezonda, yeni bir teknik adam ile anlaşmak için çalışmalarına başlayan bordo-mavili yönetim takımın başına Belçikalı çalıştırıcı Hugo Broos'u getirdi. Broos ise Bordo-mavili takımın başında 13 hafta kalabildi. Belçikalı çalıştırıcı döneminde Trabzonspor Lig 'de oynadığı 13 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Attığı 23 gole karşılık ise kalesinde 19 gol gördü.

Broos döneminde Trabzonspor oynadığı iki derbi karşılaşmasını ise kaybetti. Broos, bordo-mavili takımın başında yüzde 39'luk başarı ortalaması yakaladı.

O G B M A Y Toplam: 13 5 3 5 23 19 3 Büyüklere Karşı: 2 - - 2 3 6 GÜNEŞ DÖNEMİ Trabzonspor'un başına 4. kez gelen teknik direktör Şenol Güneş, takımın başına geçmesiyle birlikte camiaya yeni bir hava getirdi. Şenol Güneş, döneminde Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası ile Süper Kupayı müzesine getirme başarısı gösterdi. İki kupa birden alan Güneş, 2010-2011 sezonunda ise lig şampiyonluğu camiası tarafından kabul gördü. Lig’de ve Türkiye Kupası maçları olmak üzere 119 maçta takımın başında sahaya çıktı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor 63 galibiyet, 32 beraberlik ve 24 mağlubiyet elde etti. Attığı 198 gole karşılık ise kalesinde 106 gol gördü. Güneş, döneminde ise oynanan 24 derbi maçında 8’er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet elde edildi. Attığı 21 gole karşılık kalesinde 25 gol gördü.

O G B M A Y Toplam: 119 63 32 24 198 106 3 Büyüklere Karşı: 24 8 8 8 21 25

Kaynak: İHA