Golfte özel uçak 'oy'unu

Önceki kongrelere Doğu Anadolu’dan 17 saatte otobüsle gelen delegelerin oylarını garanti altına almak isteyen Ağaoğlu, Ankara’ya özel uçak kaldırıyor

ANTALYA 'DA eylül ayında yapılan Turkish Airlines World Golf Final Turnuvası 'nda Cihan Haber ajansı kameramanı Cihat Ünal 'a kafa atarak Türkiye 'yi tüm dünyaya rezil eden Ahmet Ağaoğlu oy derdine düştü. Tiger Woods, Charl Scwartzel, Rory Mcllroy, Matt Kuchar, Hunter Mahan, Justin Rose, Lee Westwood ve Webb Simpson gibi golfün önde gelen isimlerinin önünde yaptığı hareketle skandala imza atan Ağaoğlu, daha önceki seçimlerde Doğu Anadolu illerindeki delegelere 17 saat gidiş, oy kullandıktan hemen sonra 17 saat de dönüş olmak üzere toplam 34 saatlik otobüs yolculuğunu reva görürken bu kez işler istediği gibi gitmeyince 'U dönüşü ' yaptı.

BÖLGE delegelerine haber gönderen Ağaoğlu, bu kez özel uçak göndereceğini ve hepsini Ankara 'ya özel uçakla getirip daha sonra da tekrar aynı uçakla şehirlerine ulaştıracağını açıkladı.

'SİCİLİMİZ KÖTÜ '
BU arada Golf Federasyonu başkan adaylarından Akif Serin ise yaptığı açıklamada “Dünya golf mecrasında Türkiye ne yazık ki pek de iyi bir sicile sahip değil. Golf sporunun etik kuralları var. Bu kuralların toplandığı merkez ise insana saygıdır. Maalesef Antalya 'da yapılan turnuvada bir basın mensubunun şiddet görmesi hem etik kurallara uymamış hem de ülkemizin imajı zedelenmiştir” dedi.

SERİN, golf ekonomisinin dünya ölçeğinde 300 milyar dolar seviyesinde olduğuna da dikkat çekerek, “Türkiye 'nin bu pastadan aldığı yıllık pay 200 milyon dolardır. Bu pay çok daha yüksek olmalıdır. Biz bu payı yükseleteceğiz ve böylece ülke ekonomisine de katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.