As Başkan Murat Öztürk: Bilek Güreşini Okul Sporları İçine Sokacağız

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Bilek Güreşi asbaşkanlığına yeniden seçilen Murat Öztürk, amaçlarının bilek güreşinde Türkiye’yi dünya birincisi yapmak olduğunu söyledi.

Samsun’da devlet memuru olarak çalışan ancak spora gönül veren ve bilek güreşinde de sayısız başarıları olan As Başkan Murat Öztürk, dünya gençlerde ikinci olduklarını birinci olmak için ise hazırladıkları projeleri yeni dönemde hayata geçireceklerini söyledi.

Hafta sonu Ankara’da iki adaylı yapılan Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu olağan kongresinde 4 yıllığına yeniden as başkan olarak seçilen Öztürk, geçen yıl 13 olan madalya sayısını 25’e yükselttiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz ay Brezilya’da gerçekleştirilen 34. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na engelsizlerde 48, bedensel engellilerde ise 13 olmak üzere toplamda 61 sporcu ile katıldıklarını hatırlatan Öztürk, şöyle konuştu:“Daha önceleri şampiyonalarda yok denilecek kadar az sayıda madalya alıyorduk. Geçtiğimiz yıl 13 madalya ile dönen milli takımımız son şampiyonada 4 altın, 5 gümüş ve 16 bronz madalya kazanmış olup toplamda 25 madalya ile ülkemize döndü. Bu sonuçlarla Rusya’nın ardından Türkiye henüz istenilen düzeydeki desteğe sahip olmamasına rağmen gençlerde dünya ikincisi olmayı başardı. Milli takımımız her geçen gün başarıda hızını artırarak yoluna devam ediyor. Hedef dünya birincisi olup gençlerimizin ufkunu açmak.”Spor deyince gençler arasında akıllara ilk olarak futbol ve basketbol geldiğini kaydeden Öztürk, bilek güreşini yaygınlaştırmak için başta Samsun’da olmak üzere tüm ülkede çeşitli aktiviteler ve kursları açmak için proje ürettiklerini belirtti.

Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklarla görüşülerek bilek güreşinin beden eğitimi dersi kapsamı içine girmesi yönünde çalışma yürüttüklerini vurgulayan As Başkan Öztürk, “Engellilerin engelsiz bireylerle bir arada yapabildiği tek spor bilek güreşidir. Bunun için bu sporu biz çok önemsiyoruz. Amacımız kötü alışkanlıklara bulaşan ve bulaşma tehdidinde olan gençleri bu spora yönlendirmek. Tatlı bir rekabeti, içerisinde barındıran bilek güreşini çocukluğunda yapmayan yoktur. Futbol veya basketbol oynamak doğuştan bir yetenek isterken bilek güreşi istikrarlı bir çalışma sonunda kişinin kendisini geliştirmesiyle kolayca yapabileceği çok eğlenceli bir spor dalı.” diye konuştu.