Sanica Boru Elazığspor, Kayserispor Maçı Hazırlıklarına Başladı

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Gençlerbirliği maçında atılan ikinci gol sonrası sevinç gösterisini eleştiren Gençlerbirliğispor Basın Sözcüsü Hakan Kaynar’ı eleştirerek, “Sevinçten ister tepinirim, ister takla atarım. Bu arkadaş galiba haddini aşmış” dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Kayserispor ile kendi evinde karşılaşacak olan Sanica Boru Elazığspor bu maçın hazırlıklarına başladı.

Gençlerbirliği maçında aldığı galibiyetle moral bulan bordo-beyazlı ekip bugün ilk çalışmasını yaptı. Teknik direktör Yılmaz Vural Gençlerbirliği maçının değerlendirmesini yaparak rakibin birinci devre attığı bir gol ve ikinci devrede iki pozisyonu olduğunu söyledi.

Vural, kendilerinin birinci devre de atıkları golün dışında başka bir pozisyonları olmadığını dile getirerek, “İkinci devre altı tane çok net pozisyonumuz var. Yani pozisyon bakımından hak eden takım olmuşuz. Yine bu maçta da rakiplerinden daha çok pozisyon üreten takım olmuşuz. Bu çok önemli. Rakibin 52. dakikadan sonra eksik kalmasıyla oyuna tamamen hakim olup hak ederek maçı kazanmışız. Oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.

Gençlerbirliği maçını kazanmanın kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken başarılı teknik adam, "Taraftarımıza Ordu ve Eskişehir maçlarından aldığımız puanların üstüne koyarak giden bir takım olduğumuzu kanıtlamak istedik. Taraftarın da güvenini kazanmak çok önemliydi. Kayseri ile oynanacak lig maçında en azından takımına güvenen ve onunla birlikte mutlu olmayı düşünen bir taraftar kitlesini oluşturabilmek manasını taşıyordu. Bu açından da başardığımızı düşünüyorum. Çünkü, bizim Ordu maçından sonra taraftarımıza çağrımız ilgi gördü ve 9 bine yakın taraftar maça geldi. Çok önemli bir destekti ve onların desteği unutulacak gibi değildi. Yine Gençlerbirliği maçında da onlar kadar olmasa da yoğun bir taraftar kitlesi ile deplasmanda maç oynadık” şeklinde konuştu.

“3 SARI KART BİZİ DÜŞÜNDÜRÜYOR”
Kayseri maçında Amir Zaki ve Bülent’in sakatlığının devam ettiğini belirten Vural, Orhan Ak'ın da takımda çalışmalara başladığına değinerek “Kayseri maçında bizi düşündüren 5 arkadaşımızın 3 sarı kartı olmasıdır. Bu konuda sıkıntımız var, inşallah bu kartlar bizim başımıza bir iş açmaz. Perşembe günü Zirrat Türkiye Kupası'nda Pendikspor ile oynayacağımız bir kupa maçı var. Bu maçta ligde oyun şansı bulmayan arkadaşlarımızı yönetimin kararı ile oynatacağız” ifadelerini kullandı.

“NASIL SEVİNECEĞİME GENÇLERBİRLİĞİ YÖNETİCİSİ KARAR VEREMEZ”
Gençlerbirliği maçında yaptığı sevinç gösterisinin eleştiri konusu olmasının hatırlatılması üzerine ise Vural, "Bu sevinç gösterinin eleştirisi beni hiç ilgilendirmiyor. Ben arkadaşlarımla ilk maçı kazanmışım. Benim nasıl sevineceğime Gençlerbirliği yöneticisi karar veremez. İster takla atarım. İster tepinirim. Onları rencide etmeyecek şekilde istediğimi yaparım. Ben onları rencide edecek bir şey de yapmadım. Her türlü sevinç şekli kendine özeldir. O arkadaşımız haddini aşmış galiba” yanıtını verdi .

Kaynak: İHA