Galatasaray için tehlike çanları çalıyor

Galatasaray’ın Aralık sonuna kadar 40 milyon dolarlık ödemesi olduğu öğrenildi. Sportif A.Ş.’deki 2. bedelli sermaye artırımı hamlesi gerçekleşmezse kulüpte mali krizin patlak vereceği ifade edildi.

Galatasaray 'da, Lale Devri bitiyor mu? Ünal Aysal 'ın başkanlığa seçilmesinden Sonra hisse senedi satışının da etkisiyle borçlarını 305 milyon dolardan 207 milyon dolara indiren sarı-kırmızılı kulüpte para krizi patlak verdi.

Başta futbolcular olmak üzere sporcularına aylık ortalama 16 milyon dolar ödeyen sarı-kırmızılıların, Sportif A.Ş. 'de 2. kez gerçekleştirdiği bedelli sermaye artışının, Aralık 'tan önce hayata geçmemesi halinde bunun Sonuçlarının ne olacağı yönetim kurulunda tartışılmaya başlandı. Kulübün şu an için mali darboğaz içinde olduğu ve bütün umutların bağlandığı bedelli sermaye artışının gerçekleşmemesinin çok ağır Sonuçlar doğuracağı bildirildi.

İkinci operasyonla 100 milyon dolar gelir hedefleyen Galatasaray 'da, Aralık 'tan önce bitirilmesi düşünülen projenin Son olarak eski Başkan Adnan Polat yönetimiyle mahkemelik olunmasıyla yeni bir boyut kazandığı ve karamsar bir hava oluştuğu vurgulandı. Şirketlerin birleşmesi sırasında, “Futbolun gelirleri şirkete aktarılacak” taahhüdünün, loca ve koltuk gelirlerinin Sportif A.Ş. 'ye devredilmesi ile delindiği iddiaları nedeniyle konunun netleşmesini bekleyen ve ikinci bedelli artırım operasyonunu bitirmek isteyen Galatasaray 'da, kısa vadede olmasa da Aralık Sonuna kadar 40-50 milyon dolar ödenmesi gerektiği belirtildi.

Başkan Ünal Aysal 'ın, yönetimde kasa kolaylığı (cepten para verme) konusunu gündeme getirebileceği vurgulandı. Galatasaray 'ın mali olarak bütün planlarını gruptan çıkma üzerine yaptığı ve Cluj, M.United ve Braga maçlarının hedeflere ulaşılması bakımından çok önemli olduğunun altı çizildi.