Potada Derbi Maçın Ardından

Beko Basketbol Ligi'nin derbi maçında Beşiktaş'ı 83-74 yenen Fenerbahçe Ülker'de başantrenör Simone Pianigiani, iyi başlayamadıkları maçta ortaya koydukları iradeyle kazandıklarını söyledi.

Pianigiani maçtan Sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, üst seviyede mücadele veren iki yeni ekibin karşı karşıya geldiğini, maçın bekledikleri gibi zorlu geçtiğini kaydetti.

Fenerbahçe Ülker başantrenörü, karşılaşmayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Maça her şeyden önce çok yumuşak başladık. Bunun için de ciddi bir fark oldu. Önemli olan kısım bu farktan Sonra rakibimize karşı maçı kazanmış olmak. Sondaki birkaç faul atışını da yapabilseydik, belki çift haneli bir skor farkıyla kazanacaktık. Oyuncularımın bu mücadelesinden dolayı çok sevinçliyim. Her seferinde farklı bir şey istiyor oluyoruz oyuncularımızdan. Çünkü yeni bir takım olmanın getirdiği şeyler var. Emir Preldzic'ten bazen 3, bazen 4 numara oynamasını isterken, bugün point guard oynamasını istedik. Yeni bir takım olarak sürekli yeni durumlara adapte olmak durumundayız.” Takım olarak irade gösterip, Sonuca gittiklerini dile getiren Pianigiani, “Beraber hareket ederek kazanacak noktaya gelmek çok önemliydi. Takım olarak genç oyuncularımızın da seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. Örnek olarak bugün büyük deneyim yaşayan İlkan Karaman'ı verebiliriz. İyi yaptıklarının yanı sıra hataları da oldu. Genelde baktığımızda yeni bir takımız. Bu yeni ekibin birlikte olması kolay değil. Bu nedenle bu takımın zamana ihtiyacı var” diye konuştu.

Pianigiani, THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda Mapooro Cantu ve ardından da Beko Basketbol Ligi'nde deplasmanda Pınar Karşıyaka ile oynayacaklarını hatırlatarak, “Cantu maçı çok önemli. Ardından da Pınar Karşıyaka deplasmanına gideceğiz. Bu iki maçta aynı zamanda, iki önemli rakibe karşı üst üste nasıl oynayacağımız konusunda kendimizi de test ediyor olacağız” dedi.

Maçta kenardan gelen oyuncuların skor yükünü fazlasıyla sırtlamasıyla ilgili yorumu sorulan Fenerbahçe Ülker başantrenörü, “Derin bir kadromuz var ve bu seviyedeki takımlar için olması gereken de bu. Yüksek seviyede oynanan maçlarda, rakibinizin tercihlerine göre çıkaracağınız 5 ya da uzun süre vereceğiniz 5 değişecektir. Bizim Türkiye Ligi'nde kayıpsız geliyor olmamızın temelinde yatan bu. Avrupa Ligi'nde farklı, Türkiye Ligi'nde farklı oyuncular bize katkı verebiliyor” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Ömer Onan da kötü başladıkları maçta, dağılmayıp mücadeleyi bırakmayarak kazandıklarını ifade etti.

KUNTER: “OYUN DİSİPLİNİMİZİ KAYBETTİĞİMİZ İÇİN MAÇTAN MAĞLUP AYRILDIK” Beşiktaş Başantrenör Erman Kunter ise üçüncü çeyrekte oyun disiplininden koptukları için karşılaşmayı kaybettiklerini söyledi.

Kunter, THY Avrupa Ligi'nde CSKA Moskova'ya farklı kaybettikleri maçın ardından, bu maçın kolay olmadığını ve kendilerine sert geldiğini belirtti.

Kunter, oyun disiplinini korudukları sürece maçın içinde kaldıklarını vurgulayarak, “İlk devre iyiydik, ama üçüncü çeyrek oyun disiplinimizi kaybettiğimiz için maçtan mağlup ayrıldık. Oyun disiplininizi 40 dakikaya yayamıyoruz. Bu durum, üçüncü çeyrekte oyunun kırılmasına ve kaybetmemize neden oldu. Son çeyrek, yeniden oyuna tutunduk ama çok geç oldu” dedi.

Tecrübeli antrenör, pas yapan bir takım oluşturmak istediklerini fakat bunun zaman alacağını aktararak, bunu başardıkları zaman iyi neticelerin geleceğini dile getirdi.

Beşiktaşlı basketbolcu Muratcan Güler ise iyi mücadele ettiklerini, ancak maçın bazı bölümlerinde akıllı oynayamadıkları için müsabakayı kaybettiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA