Ertuğrul Sağlam: Başarıda Devamlılığı Yakalayamadık

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşaspor karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada, bu sezon başarıda devamlılığı yakalama noktasında başarılı olamadıklarını söyledi.

Sağlam, şöyle konuştu: "Geçen hafta güzel bir galibiyet aldık. O galibiyetin bu haftaya olumu yansıyıp, bu seriyi iyi geçip ligde güzel yerlere gelmekti amacımız. Serinin başlangıcı Kasımpaşa maçıydı. 4 seriye iyi bir başlangıç yapmak bizim için önemliydi. Ama maalesef bunu değerlendiremedik. Kazanacak pozisyonlarda yok değildi ama sonucu değiştiremedik. Bu sezon başarıda devamlılığı yakalama adına başarılı olduğumuz söylenemez. Arada fırsatlar geldi ama bunları değerlendiremedik. Ligin bize göre altında kaldık. Bunu değerlendireceğiz. Birkaç gün sonra oynayacağımız Beşiktaş karşılaşması var. O da çok önemli bir karşılaşma. Bu ara dönemi çok iyi değerlendirip, daha iyi olma yolunda iyi kararlar vermemiz lazım."
Taraftarın hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Sağlam, "Zaman zaman yumuşak tepkiler verdiler. Onlar da haklılar." dedi.

"Bursaspor gol yollarında sorun yaşıyor, Pinto'nun form düşüklüğünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Sağlam, "Pinto'da bir performans düşüklüğü var. O da önemli oyuncularımızdan bir tanesi. Ama takımın gol yükünü bir yada iki oyuncuya bağlayamazsınız. İyi oynadığımız, gol attığımız maçlarda da bu oyuncular vardı. Pinto'yu suçlamak bize bir şey kazandırmaz." diye konuştu.

FUTBOLCULAR: SERİYİ YAKALAYAMIYORUZ

Basser, en zor maçlardan birini oynadıklarını belirterek, "Geri dönüş yapamadık. çok istedik ama geri dönüş yapamadık. Bizim esas amacımız, ligi en üst seviyede bitirmek ama ne yazık ki bir maçı kazanınca bunu seriye bağlayamıyoruz. Bir maçı alıp diğerini kaybediyoruz. Biz bir seri yakalayıp, ligi üst sıralarda bitirmek istiyoruz." diye konuştu.

N'Diaye de şu değerlendirmeyi yaptı: "Bir türlü kazandıktan sonra gerisini getiremiyoruz. Fenerbahçe ve Trabzon maçları oynadık, mücadele çok iyiydi. Ama gerisinde galip gelemiyoruz. İyi futbolumuzu 3 puana ve bir seriye dönüştürememek bizi çok üzüyor ve bizim için çok kötü bir şey."

SHOTA: YÜZDE 100 POZİSYON VERMEDEN OYNADIK

Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, şunları ifade etti: "Herkes için çok zor bir maçtı. Bursaspor takımını çok beğeniyorum. Çok iyi oynayan, bir kişiye bağlı bir takım değil. Bursaspor'un nerede eksik olduğunu iyi çalıştık. Yüzde 100 pozisyon vermeden oynamak kolay değil. "

"BATALLA'YI İZLEMEK BANA ZEVK VERİYOR"

Shota, "Batalla'ya önlem aldınız mı?" şeklindeki soruya, "Almayan var mı, bırakırsan yersin tabiki. Bir defa bıraktık yedik. Lige zevk veren bir oyuncu. Onu izlemek bana da zevk veriyor." karşılığını verdi. Barış ise zorlu bir maç olacağını bildiklerini belirterek, "Takım olarak çok iyi oynadık, önemli bir üç puan aldık. Ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Basamak basamak çıkmak istiyoruz." dedi.

ÖZER: ÇOK MUTLUYUZ

Özer ise şunları kaydetti: "Zor bir deplasman olacağını biliyorduk. Bursaspor stadı çok iyi. Burada bir futbolcu motive olabiliyor. Çok iyi mücadele ettik. Gol pozisyonu vermedik. Neticesinde 2 önemli gol bulduk. Çok mutluyuz. "