Altınordu Zirveye Demir Attı

Keçiören zaferiyle liderlik tahtını geri alan Altınordu, Türkiye liglerinin namağlup 4 takımından biri olurken, en fazla kazanan, en çok puan toplayan, en çok gol atan ve en az gol yiyen ekipleri kategorisinde de zirveye demir attı.

3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk yolundaki en güçlü rakiplerinden Keçiörengücü’nü deplasmanda 2-0’lık skorla geçen Altınordu, geçen hafta Darıca Gençlerbirliği’ne kaptırdığı liderlik tahtını geri alırken, Türkiye liglerinin en az kaybeden, en çok galip gelen, en fazla puan toplayan, en çok gol atan ve en az gol yiyen ekipler kategorisinde ilk sıralarda yer aldı.

Balıkesirspor, Bugsaş ve Diyarbakır BŞB ile birlikte liglerin namağlup unvanını koruyan 4 takımından biri olan Altınordu, Keçiörengücü zaferiyle ligdeki 8. galibiyetini elde ederken, Diyarbakır BŞB’nin (10 galibiyet) ardından Darıca Gençlerbirliği ile birlikte en fazla maç kazanan ekip konumuna yükseldi. Altınordu, topladığı 26 puanla ise Diyarbakır BŞB’den (30 puan) sonra Türkiye liglerinde en fazla puan kazanan takım oldu. En fazla gol atan ekipler kategorisinde Darıca Gençlerbirliği’nin ardından (32 gol) Galatasaray’la 25 golle ikinci sırayı paylaşan İzmir ekibi, en az gol yiyen takımlar değerlendirmesinde de zirveye yaklaştı. Bu sezon filelerinde sadece 5 gol gören Şeytan, sadece Bingöl Bld (3 gol), Balıkesirspor ve Anadolu Selçuklu’nun (4 gol) gerisinde kaldı.

TAKIM OLMAK ÖNEMLİ

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, takım olma yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyerek, “İstikrarlı bir ekibiz. Altı hafta üst üste kazandıktan sonra gelen beraberliğe rağmen çabuk toparlandık ve zorlu bir deplasman maçını kazanmayı başardık. Önemli eksiklerimize rağmen yolumuza fire vermeden devam ediyoruz. Sakat ve cezalı oyuncularımızın yerine 11’de görev alanlar ve sonradan oyuna girenler dahil, takım halinde iyi bir performans gösteriyoruz. Ancak önemli olan bu ivmeyi sezon sonuna kadar sürdürebilmek” dedi.

İKİ EKSİK VAR

12 Kasım Pazartesi günü Oyak Renault’u konuk edecek Altınordu’da sarı kart cezalısı durumuna düşen kaptan Yusuf Büküşoğlu ve sakatlığı devam eden Engin Güngör forma giyemeyecek. Keçiörengücü karşılaşmasında görev alamayan Ozan Sol’un pazartesi gününe kadar iyileşeceği açıklanırken, sağ ayak uyluk iç yüzünde sertleşme tespit edilen Tayfur Emre’nin ise tedavisine başlanıldığı ve bir mas saatine kadar iyileşeceği belirtildi .

Kaynak: İHA