Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz Adaylıktan Çekildi

Wushu Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulu'nda, federasyon başkanı Abdurrahman Akyüz, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Abdurrahman Akyüz, divan başkanlığının kendisine tanıdığı konuşma hakkında, tahkim kurulunun şahsına haksız bir ceza verdiğini belirterek, ''Mehmet Zeki Akıncı'nın beyaz listesinden seçimlere gireceğiz'' dedi.

Hiç kimsenin kendisini mücadelesinden alıkoyamayacağını anlatan Akyüz, ''Wushu önemli bir spor. Bizim milletimiz spora yatkın bir millet. Wushu, 56 federasyon içinde tek federasyondur. Biz hizmetlerimizi yaptık, yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Londra Olimpiyatları'nda üzüldüklerini anlatan Akyüz, şunları söyledi:

''Olimpiyatlarda üzüldük, ancak 2020 yılında wushu ile Türkiye gülecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar, beni mücadelemden alıkoyamazlar. Tüm ailemi feda ettim. Beni seçimlere sokmamak için uğraştılar. Ben buraya başkan adayı olarak geldim. Mehmet Ali Şahin, Mehmet Atalay ve Yunus Akgül bizim buralara gelmemizde etkileri olmuştur. Mehmet Zeki Akıncı ve Abdurrahman Akyüz arasında hiçbir fark yoktur. Mehmet Zeki Akıncı'nın beyaz listesinden seçimlere gireceğiz.''

-Başkan adayları-

Başkan adayı Mehmet Zeki Akıncı da haksızlığa uğrayanın yanında olmak niyetiyle yolla çıktığını belirterek, ''Başkan haksızlığa uğradığı için onun yanında yer aldım. Ben iş adamıyım ve yanımda bin kişi çalışıyor. 20 gündür çalışıyorum hizmet aşkı hepsinin önüne geçti'' diye konuştu.

Akyüz ile bir kapının iki kanadı gibi olduklarını belirten Akıncı, ''Ben size hiçbir şeyin sözünü vermiyorum. Yapılanlar, yapılacakların teminatıdır. Wushu ailesi gül gibidir. Ayrı olmayalım. Hep beraber olalım'' diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer aday Kürşat Ramazan Özdemir ise wushu branşını bilmediğini anlatarak, ''Bizim amacımız, wushu branşını geldiği noktadan bir adım ileri götürmektir'' dedi.

Abdurrahman Akyüz'e emekleri ve başarıları için teşekkür eden Özdemir, ''Yola çıktığımızda Abdurrahman beyin aday olmayacağını bilmiyorduk. Bu cezada bizim katkımız yoktur. Wushu ismini aday olunca duydum. Wushuyu bilmiyordum. Başkanlık organizasyon işidir'' diye konuştu.

Daha sonra seçimlere geçildi.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA