Atletico Madrid ünvanını Mestalla'da bıraktı

Valencia, La Liga'nın 10. haftasında konuk ettiği Atletico Madrid'i Nelson Valdez ve Soldado'nun nefis golüyle 2-0 mağlup etti.

Ligde 8 haftadır kazanan ve mağlubiyeti bulunmayan Madrid temsilcisi ilk kez sahadan boynu bükük ayrıldı.

Valencia, ligde 23 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Atletico Madrid'in hem 8 maçlık galibiyet serisine son verdi hem de bu sezonki ilk mağlubiyetini tatdırdı. Sahadan 2-0 galip ayrılan ev sahibi ekibin golleri Roberto Soldado ve Nelson Valdez'den geldi. Milli futbolcular Arda ile Emre maça ilk 11'de başladı.

Atletico Madrid, galibiyet serisini sürdürmek için sahaya çıkarken Valencia, kötü gidişe son vermek amacıyla maça başladı. Düşük tempoda başlayan karşılaşmanın ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçerken iki takım da gol pozisyonu üretmekte zorlandı.

Seyircisinin desteğini arkasına alan Valencia 20. dakikada 1-0 öne geçti. Joao Pereira'nın uzun topuyla hareketlenen Roberto Soldado, top yere düşmeden müthiş bir şutla takımının üstünlük golünü kaydetti. Bu gol İspalyol oyuncunun bu sezonki 4. golü oldu.

32. dakikada Atletico Madrid, beraberlik golüne çok yaklaştı. Adrian'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Radamel Garcia Falcao'nun dengesi bozulunca Madrid temsilcisi, beraberlik golünden oldu.

İlk yarının geri kalan bölümünde başka gol olmazken ev sahibi ekip, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Beraberlik golü için ikinci yarıda da rakip kalede pozisyon girişimlerini sürdüren Madrid temsilcisinde 46. dakikada milli futbolcu Arda Turan'ın ceza sahasının dışından vurduğu şut az farkla dışarı çıktı.

90. dakikada Valencia'da Ricardo Costa, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Maçın son dakikaları Valencia yarı sahasında geçti. Beraberlik golü için rakip kalede baskı kuran Atletico Madrid, savunmasında açıklar vermeye başladı ve hızlı gelişen Valencia atağından oyuna sonradan giren Paraguaylı golcü Nelson Valdez'in duraklama dakikalarındaki golüne engel olamayınca sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Bu sonuç ile ligde ilk mağlubiyetini alan Atletico Madrid, 22 puanda kaldı. Valencia ise, puanını 14'e yükseltti.

Emre Belözoğlu, 56. dakikada yerini Cristian Rodriguez'e bıraktı. Maçta 90 dakika forma giyen Arda Turan, 18. dakikada sarı kart gördü.