Şenol Güneş: Kötü Oyunla Değil; İyi Futbolla Kazanmak İstiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu sezon performası yukarı çıkartma sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, kötü oyunla değil; iyi futbolla kazanmak istediklerinin altını çizdi.

Ellerindeki geniş kadrodan yeterli randımanı alamadıklarını ifade eden Güneş, “Biz futbolumuzu yukarı çıkartmada sıkıntı çekiyoruz. Sezon başından beri gelen bir sıkıntı bu. Oyuncular o güvende sıkıntı yaşıyor. Bir de buna, oynayıp oynamamakla ilgili kendi dünyalarında oluşan rahatsızlıklar ekleniyor. Biz geniş kadro içerisinde oyunculardan istediğimiz randımanı alamadık, bizim sıkıntımız bu.” dedi.

Taraftarın bazı futbolculara yönelik tepkilerini de değerlendiren Güneş, hiçbir oyuncunun tepkiyi hak etmediğini kaydetti.

Futbolcunun zaman zaman iyi de kötü de oynayabileceğini anlatan Güneş, “Övgüde de aşırıyı hak etmiyor. Onun da kontrol edilmesi lazım. Ama eleştiriyi normal kabul ediyorum. Bizi zaten eleştiriyorlar, o da olacaktır. Bu bana da yapılıyor, oyuncuya da yapılıyor. Ama saha içerisinde oynarken sanatını icra eden bir kişiyi olumsuz olarak etkilemek şık değil. Ama seyirci de biz de zaman zaman duygusal davranabiliyoruz. Bazen bunlar yaptığımız işe etki yapabiliyor.” ifadelerini kullandı.MAREK CECH VE VİTTEK AYRILMAK İSTİYORTrabzonspor’da bu sezon forma şansı bulmakta zorlanan Slovak futbolcular Marek Cech ve Robert Vittek’in takımdan ayrılma kararı aldıkları bildirildi.

Sözleşmeleri devam eden 2 tecrübeli ismin, şartlar oluştuğu taktirde devre arasında başka bir takıma gitmeyi planladıklarını belirtildi.Trabzonspor’un savunmasının solunda görev yapan Marek Cech, Emerson’un transferinin ardından adeta formayı unuttu. Bir dönem takımın değişmezleri arasında yer alan Slovak futbolcu, bordo-mavili takımın bu sezon Süper Lig, Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı 16 maçta hiç forma giyemedi. Takımın forvetlerinden olan Robert Vittek de diğer golcüler Janko ve Henrique’nin formsuzluğuna rağmen forma şansı bulmakta zorlandı. Ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabük maçında 65 dakika forma giyen Slovak futbolcu, 2. haftadaki Sanica Boru Elazığspor maçında da 69 dakika sahada kaldı ve 1 gol attı. UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Videotan maçında da 7 dakika forma giyen ve penaltıdan 1 de gol atan Vittek, o haftadan sonra ise bir daha forma yüzü göremedi. Tecrübeli iki ismin, yaşanan bu gelişmelerden dolayı devre arasında takımdan ayrılma kararı aldıkları ifade edildi. Teknik Direktör Şenol Güneş de futbolcularının bu kararından haberdar olduğunu belirtti.

Her iki futbolcuda da gitme durumunun hakim olduğunu söyleyen Güneş, “Onun dışında başka bir sıkıntıları yok. Ayrılma durumları olduğu için de Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Şanlıurfa maçında kadroya almadık. Belki çok ihtiyaç olursa kullanabilirim. Çalışıyorlar, onda bir sorun yok ama şuanda durumları böyle.” şeklinde konuştu.

Takımdaki yabancı oyuncu sayısının fazlalığına dikkat çeken deneyimli teknik adam, bunun azaltılması gerektiğini işaret etti. Cech ve Vittek dışında başka futbolcuların da gidebileceğini dile getiren Güneş, “Şuanda tam düşüncelerini almadığım için başka isim veremiyorum. Oyunculara da haksızlık yapmak istemiyoruz. Çünkü bakarsın bir başkası ‘gitmek istiyorum’ der, o da gidebilir. Cehc ve Vittek ise daha önce söyledim biliyorlar. Evini satmış mesela. Zaten adam gitmeye hazır. Bir başka oyuncu çıkıp ben de gitmek istiyorum diyebilir. O yüzden net bir şey diyemiyorum. Elimizdeki oyuncu gidene kadar bizim oyuncumuzdur. Ama gitmeye meyilli olanlar onlar.” diye konuştu.

Futbolcu takımda kalmak isterse kazanabileceklerine de vurgu yapan Güneş, “Oynayabilir ama ne kadar oynayacağını ben de bilemiyorum. Sezon başında bu tip şeyleri konuşmuştuk. Ama hiç biri gidemedi, gidemediği için bunu yaşıyoruz. Ama kalıp oynaya da bilirdi, şans da gelebilirdi, öyle bir sıkıntımız var.” ifadelerini kullandı.Tecrübeli teknik adam, “Elimizdeki oyuncuların bu takımın oyuncuları olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Gittiği zaman bu takıma ait olmadığını söyleyebilirsiniz ama olduğu zaman onunla yaşamayı da bilmeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.