Fatih Terim: Şampiyonlar Ligi'nde Üst Tura Çıkmak Bize İvme Kazandıracak

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ligde kaybettikleri puanı ilerleyen zamanlarda telafi edebileceklerini Şampiyonlar Ligi'nde takım olarak bir üst tura çıkmanın kendilerine büyük bir ivme kazandıracağını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, kendisi için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Galatasaray'ın başında 250. lig maçına çıktım. Bu durum çok az insana nasip olacaktır. 250 lig maçı kolay değil. Bu zaman zarfı içinde bana güvenen bana destek olan, sevgisini ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bugün bana jest yapan yönetimi de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Şampiyonlar Ligi maçları öncesi ve sonrasında puan kayıplarının sürdüğünü ifade eden tecrübeli hoca, "Bu akşamda iki puan daha kaybettik. Aslında oyuna iyide başladık. İkinci yarı tehlike yaşamadan golü yedik. Sonra durumu 1-1 biterdik bu defa Melo kırmızı kart görünce zorlandık. İstenmeyen iki puan kaybettik. Ancak Galatasaray bu puan kayıplarını telafi edecektir." dedi.

Terim, karşılaşmada kırmızı kart gören Melo ile maçtan sonra görüşmediğini ancak ilerleyen günlerde bu durumu konuşacağını kaydetti.

Öte yandan Aykut Kocaman ile aralarında yaşanan polemik konusunda yorum yapmak istemediğini vurgulayan Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben yaşanan olaylardan sonra Balıkesirspor maçı sonrasında konuyla ilgili tüm fikirlerimi paylaştım. Bu konumda mümkün olursa konuşmayacağım dedim. Bu konuda birşey öğrenmek istiyorsanız benim konuşmamı tekrar gözden geçirdiğinizde cevaplarını bulabilirsiniz. Benim söylemek istediklerimin hepsi orada var. Bundan sonra benim gündemimde yok. Benim gündemimde 5 saatlik uçuş sonrası oynanacak Braga maçı var. Yine arkasından 5 saatlik uçuş ve sonrasında 60 saatlik bir dilimin ardından Sivasspor maçı var. Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura çıkabilecek miyiz. Avrupa'da başarılı olabilecek miyiz düşüncelerim var. Benim gündemimde başka birşey yok."

Bir gazetecinin "Şampiyonluk yarışı amansız bir şekilde sürüyor. Bununla ilgili yorumlarınız nedir?" sorusuna ise tecrübeli hoca, "Biz puan olarak öndeyken de söylediklerimizin hepsi aynen çıktı. Lig yarışı daha çok uzun. Lig yarışında kaybetmenin telafisi olabilir. Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmak bize büyük bir ivme kazandıracaktır. Prestij açından 2013 yılına devam edeceğiz. Lig yarışında köprünün altından daha çok sular akacak." diye cevapladı.

Fatih Terim, Engin Baytar'ın sezon başında almış olduğu 11 maçlık cezasının bitmesine rağmen hala bunun etkisi kullanılarak ona baskı yapılmaması gerektiğini ve artık cezasının devam etmemesi gerektiğini ifade etti.

Terim, takımdaki sinirli oyucularla bir konuşma gerçekleştireceğini belirtti.

Öte yandan bir pozisyonda yerde kalan Muslera'nın durumu içinse başarılı çalıştırıcı, bu oyuncunun durumunun MR sonuçlarının ardından belli olacağını kaydetti.

Terim, Türk Telekom Arena Stadı'nın zemini konusunda da "Bir yağmur yağınca yüreğimiz ağzımıza geliyor. Bugünkü beraberliğin saha ile ilgisi yoktu. Ancak sıkı bir yağmur yağarsa problemimiz olur." diyerek sözlerine tamamladı .