Braga maçı öncesi Galatasaray'a büyük şok!

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde kendi evinde Gaziantepspor'u konuk eden Galatasaray rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında evinde Gaziantepspor'u ağırladı. Sarı kırmızılı takım Ibricic'in golüne Burak ile cevap vermesine rağmen kritik Braga maçı öncesinde sahasında puan kaybı yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının açılış maçında Galatasaray, sahasında Gaziantepspor'u ağırladı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Karşılaşmada Gaziantepspor 69. dakikada Ibricic'in golüyle öne geçerken sarı kırmızılı takım bu gole 79. dakikada Burak Yılmaz ile cevap verdi. Öte yandan karşılaşmanın 82. dakikasında Galatasaray'dan Felipe Melo, kırmızı kart görerek maçın son 8 dakikasında takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 26 puana yükselirken Gaziantepspor ise 16 puana yükseldi.

TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK


Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Gaziantepspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son 2 resmi maçta dinlendirdiği 4 oyuncusuna ilk 11'de yer verdi.

Sarı-kırmızılı ekibin Spor Toto Süper Lig'de son yaptığı Sanica Boru Elazığspor ile Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Balıkesirspor karşılaşmalarında görev vermediği Eboue, Dany, Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz, Gaziantepspor mücadelesinde yeniden 11 kişilik kadroya girdi.

Sanica Boru Elazığspor maçının son dakikalarında gördüğü kırmızı kartın cezasını Balıkesirspor mücadelesinde çeken Muslera, yeniden kaleyi devralırken kupa maçında hem cezası hem de dinlendirilmesi nedeniyle oynamayan Selçuk İnan, Gaziantepspor maçında takımdaki yerini aldı.

Fatih Terim'in ilk 11 tercihinin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Portekiz temsilcisi Braga ile yapılacak kritik mücadele için ön hazırlık olduğu yorumları yapıldı.

GALATASARAY ORGANİZE, GAZİANTEP KONTRA

Karşılaşmaya Galatasaray takımı sahanın her yerine yayılarak başladı. Orta alanda Selçuk İnan ve Melo'nun başattığı ataklarda forvetler Burak ve Umut topla buluşmaya çalıştı. Konu Gaziantepspor ise hızlı hücumcuları ile gol bulmaya çalıştı

Topu daha fazla ayağında tutan Galatasaray, ilk 15 dakikada önemli gol pozisyonu yakalayamazken Gaziantepspor ise 2. dakikada Cenk Tosun'un yakaladığı pozisyonda golle burun buruna geldi ancak pozisyonda meşin yuvarlak ağlarla buluşmadı.

HAMİT BOMBALADI AMA...


Organize paslarla Gaziantepspor yarı sahasına girmeye çalışan Galatasaray, ilk önemli tehlikesini 7. dakikada Hamit'in şutu ile buldu. Hamit ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşla kaleyi denerken pozisyonda kaleci Mahmut gole izin vermedi.

Mücadelenin kalan dakikalarında iki takım da gol bulamayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

GALATASARAY GOL ARIYOR


İkinci yarıya başlarken oyuncu değişikliğine giden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Umut ve Amrabat'ı oyundan alarak Elmander ve Engin Baytar'ı sahaya sürdü. Bu iki oyuncunun girişiyle Galatasaray takımı hücum anlamında rakip yarı alanda daha fazla etkin olurken ilk yarıdakinden daha fazla gol pozisyonu yakalamaya başladı.

Gaziantepspor ise cesur bir futbol sergileyerek kendi yarı sahasından uzun toplarla çıkma taktiğini devam ettirdi.

IBRICIC'İN GOLÜNE BURAK'TAN CEVAP

Karşılaşmada Galatasaray'ın üstün oyununa rağmen golü bulan taraf Gaziantepspor oldu. Kırmızı-siyahlı takım 69. dakikada geliştirdiği atakta golü bularak maçta öne geçen taraf oldu.

Ceza sahası dışı sol çaprazında topu kontrol eden Bosnalı yıldız Ibricic, sol ayağı ile savunmanın arasından şutunu çekti. Dany'nin şutu engelleme çabaları sırasında top Kamerunlu oyuncunun ayağına çarparak Muslera'yı yanılttı ve Gaziantepspor maçta 1-0 öne geçti.

Golün ardından tüm hatlarıyla Gaziantepspor yarı sahasına yüklenen Galatasaray 79. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle maça eşitliği getirdi.

MELO İKİNCİ SARIDAN ATILDI


Karşılaşmanın 82. dakikasında Galatasaray'dan Felipe Melo, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın Suat Arslanboğa'ya bir pozisyonun ardından itirazlarda bulunan Brezilyalı oyuncu, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek maçın son 8 dakikasında takımını 10 kişi bıraktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.