Yanal: Yenemeyeceğimiz Takım Yok

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, hem savunma hem de hücum futbolu anlamında takımın en iyi şekilde mücadele ettiğini belirterek, “Futbol iki yönlü bir oyun. Hem savunma hem hücum. Bu iki yönü de iyi yapan bir takım olduğumuzdan yenemeyeceğimiz bir takım olmadığını düşünüyorum.” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Gaziantepspor ile karşılaşan Eskişehirspor, 4 haftadır kaybetmediği ligde 4 golle 3 puanın sahibi oldu. Kırmızı siyahlı takım aldığı galibiyetle puanını 17’ye yükseltirken, Gaziantepspor 11 puanda kaldı. Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, futbolun iki yönlü bir oyun olduğunu söyledi.

“Bu iki yönü de iyi yapan bir takım olduğumuzdan yenemeyeceğimiz bir takım olmadığını düşünüyorum.” diyen tecrübeli teknik adam, ligin güçlü ekibi Gaziantepspor ile oynadıkları maçta oyuncularının gereken her şeyi yaptığını söyledi.

Yanal, “Biz her iki yönümüzü de bugün ortaya koyunca oyuncularımızın futbol iştahı ve oynanma kaliteleri de ortaya çıktı. Son Necati’nin attığı gol kolektif açıdan çok güzel bir goldü. Takımın gol atma iteği üst düzeydeydi. Bunun için oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Sahada bir takım adına yapılacak her şeyi yaptılar. Giderek artan kolektif bir oyun anlayışımız var. Bunu giderek artan bir şekilde her hafta ortaya koyacağız.” diye konuştu.

Eskişehirspor’un bulunduğu yerden daha yukarıları hedeflediğini sözlerine ekleyen Yanal şöyle devam etti: “Biz iyi bir takımız. Önümüzdeki haftalarda zorlu Sivas ve arkasından Fenerbahçe ile zorlu bir fikstüre gireceğiz. Önümüzdeki haftada istediğimiz oyunu ortaya koyup hedeflerimiz için yolumuza devam edeceğiz.” KARAMAN: RAKİBİMİZİ TEBRİK EDİYORUM Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, Eskişehirspor ligin en iyi top oynayan ekiplerinden biri olduğunu belirterek Eskişehirspor’un aldığı galibiyeti tebrik etti. Kırmızı siyahlı takımın özellikle ilk 45 dakikanın ilk bölümlerinde iyi oynadığını kaydeden Karaman, Orduspor galibiyetinden sonra gelen mağlubiyetin hesaplara uymadığını belirtti.

Karaman konuşmasına şöyle devam etti: “Orduspor’dan 3-0’lık galibiyetten sonra burada 4-0 mağlubiyet birbirine ters orantı oldu. İlk 45 dakikada gol yemediğimiz dakikalarda şanslıydık. Rakibin gol aradığı hücum varyasyanonunda gol yemedik. Ancak 45. dakikada topu rakibe verip yediğimiz gol içerisinde baya demoralize ediyor. İçeriye 0-0 girmek var bir de mağlup girmek var. Eskişehir gibi hücum bölgesindeki oyunculardan kurulu olunca zorlanırsınız. Rakibimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra da başarılar diliyorum.”