‘Türkiye’de Spor Yönetimi: Farklı Yaklaşımlar’ Konferansı Düzenledi

Kadir Has Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılı açılışı çerçevesinde, “Türkiye’de Spor Yönetimi: Farklı Yaklaşımlar” konferansı düzenledi.

Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi’nde düzenlenen konferansa TFF Eski Başkanı Dr. Levent Bıçakcı, teknik direktör Mustafa Denizli ve NTV Spor Koordinatörü Fuat Akdağ gibi spor dünyasının önemli isimleri katıldı.

MUSTAFA DENİZLİ: “HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLMAYAN TOPLUMLAR KARŞILAŞTIKLARI DURUMLAR KARŞISINDA ŞAŞKINLIK YAŞARLAR”

Bu tür panellere genelde konuşmacı değil, dinleyici olarak katıldığını söyleyen Denizli, “Galatasaray’ın Şampiyon Kulüpler Kupası mücadeleleri sırasında düzenlenen bir konferansta soru yöneltildi. Galatasaray yoluna nereye kadar devam eder diye? Bende final oynar dedim. Verdiğim bu cevaptan sonra salonda müthiş bir sessizlik oluştu. Yani diyeceğim şu, her şeye hazırlıklı olmayan toplumlar karşılaştıkları durumlar karşısında şaşkınlık yaşarlar. Bizim orada yaşadığımızda şaşkınlıktı, alışkın olmadığımız bir durumdu. Alışkın olmadığımız hatta düşünmediğimiz şeyleri ben o gün net olarak birkaç cümle ile ifade etmiştim. Sonucunda da karşılaştığım tablo buydu” dedi.

Son dönemlerde teknik direktörlerle futbolcular arasında yaşanan krizlere de değinen Mustafa Denizli, teknik direktörlük kariyeri boyunca kendisinin de sıkıntılar yaşadığı futbolcuların olduğunu vurgulayarak, “Netice de aynı çalışma ortamındaysanız, yönetim sanatı denilen bir hadise vardır. İnsanların nasıl mutlu olup, nasıl mutsuz olabileceği bellidir. Ayrılmak kaçınılmaz. Sonuçta teknik adamlık, futbolculuk neticede bir yerde sona erer. Sorunların nasıl ortaya çıktığı önemlidir. Alex De Souza olayında öne çıkan unsur bu oldu. Yani bu yaşanmışlıkların böyle bitmemesi gerekli. İkinci bir Alex’i yani onun gibi bir büyük futbolcuyu bir daha bulana kadar bu böyle sürüp gidecektir. Bu düşüncem de değişmeyecektir. Çözüm yolunu daha farklı bir şekilde bulmamız gerekir” diye konuştu.

“QUARESMA OLAYI İLE BEŞİKTAŞ ENERJİ KAYBEDİYOR”

Beşiktaş’ta yaşanan teknik direktör ve futbolcu sorunları hakkında da konuşan Denizli, “Bu kurumlar enerji kaybediyorlar. Yani bir Quaresma olayı ile Beşiktaş enerji kaybediyor. Futbolcusu, yöneticisi, teknik adamı hepsi. Beşiktaş kamuoyunu Quaresma ile işgal edecek bir yapıda değil. Yani Beşiktaş bütün gün medyada Quaresma olayıyla yer alıyorsa bu sağlıklı bir durum değil” şeklinde konuştu.

NTV Spor Koordinatörü Fuat Akdağ ise, spordaki paydaşlar arasındaki en fazla kesişme noktasının sponsorluk çalışmaları olduğunu vurgulayarak, “Sponsorluk meseleleri doğru yönetildiği sürece her şeye yanıt verebiliriz. Türkiye’de spor pazarının rakamlarına ne kadar sağlıklı bir şekilde ulaşırız bunun mümkünatı tabii ki zor. 5 milyar dolar civarında olduğu söyleniyor ama bu da net bir rakam değil. Bu da bu işe ne kadar ciddiyetle yaklaştığımızı gösteriyor. Meselenin nasıl bir noktada olduğu ortada aslında” ifadelerini kullandı.

Spor dünyasının paydaşlarının konuşulduğu konferansın sonunda Dr. Levent Bıçakcı, Mustafa Denizli ve Fuat Akdağ’ya plaket verdi .

Kaynak: İHA