Kocaman: Kazanmaya Çok İhtiyacımız Vardı ve Kazandık

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Kazanmaya çok ihtiyacımız vardı ve kazandık.

Umarım bu sonuç yeni galibiyetlerin başlangıcı olur.” dedi.

Kocaman, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, bu sezon şimdiye kadar beklentilerinin ötesinde puan kayıpları yaşadıklarını söyledi.

Son kaybettikleri Medical Park Antalyaspor maçının kendilerini hem fiziksel hem de ruhsal olarak aşağı çektiğini dile getiren Kocaman, “Akhisar Belediyespor'a karşı tek arzumuz vardı, mutlaka kazanmak. Puana bakıldığında memnunuz. Hem puan farkının açılamaması, hem de yeni bir rüzgarın başlangıcı olması dileğiyle böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı.” dedi.

Kalelerine gelen ilk topun golle sonuçlandığını aktaran Kocaman, “Daha sonra futbolcu arkadaşlarımız bunu çıkarmak için oyunu öne taşıdı. Biri duran top, biri de organize olmak üzere iki gol bulduk. İlk yarıyı kontrol altında tutmayı başardık. İkinci yarıda en önemli şey rakibin direncini kıracak 3. golü bulmaktı. Akhisar Belediyespor beraberlik golünü bulmak için oyunu hızlandırmaya çalışırken, biz de bunu yapmaya çalıştık. Ancak, son paslardaki ve vuruşlardaki beceriksizliğimiz nedeniyle golü bulamadık. Akhisar Belediyespor'un uzun toplarla bizim tarafımızda gol araması oyunu bizim kalemizde heyecanlandıran hale getirdi. Kazanmaya çok ihtiyacımız vardı ve kazandık. Umarım bu sonuç yeni galibiyetlerin başlangıcı olur.” diye konuştu.

Kocaman, eksik oyuncuların bulunduğunun hatırlatılması üzerine, farklı bir şey olmazsa sakat oyuncularının dönüşünün hızlanacağını belirterek, “Mehmet Topal, Yobo, Mireles ve Mehmet Topuz'un katılma ihtimalleri yüksek. Limassol ve Orduspor maçlarını sağlık açısından kayıpsız geçersek, Orduspor maçıyla birlikte ana grup tekrar toplanmaya başlayacak gibi gözüküyor. Sakat oyuncuları mazeret konusu yapan yok ama şu anda ihtiyacımız var. Zor zamanlarda ruhsal kalitesi olan futbolculara ihtiyacımız var.” dedi.

Fenerbahçe'nin galibiyet golünü atan Selçuk Şahin de basın toplantısına birlikte katıldığı Sezer Öztürk’ün doğum gününü kutlayarak başladı.

Biraz zor olmasına rağmen sonuç olarak galip geldiklerini belirten Selçuk, son döneme baktıklarında bazı maçlarda iyi olduklarını, bazı maçlarda ise düşüş yaşadıklarını söyledi.

Akhisar Belediyespor maçında inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini dile getiren Selçuk, “Skora dayalı bir maç oynadık. Çünkü nefes almak istiyorduk, bunu da başardık. Biraz zor oldu ama galip geldik. Güzel bir galibiyet oldu. Daha iyi olacağız.” dedi.

Sezer Öztürk ise sakatlıktan dolayı uzun süre futbola ara verdiğini hatırlatarak, “Şu anda toparlanmış durumdayım. Hocama böyle zor bir dönemde bana şans verdiği için teşekkür ediyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. İstediğimiz sonuçları alamamıştık. Bu karşılaşmayı çıkış maçı olarak değerlendiriyorduk. Amacımız çok iyi futbol değil, 3 puandı. Ancak daha iyi oynamamız gerektiğini biliyoruz.” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan Akhisar Belediyespor'un Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise skoru koruma içgüdüsüne erken kapıldıklarını söyledi.

Karşılaşmaya düşündükleri gibi başladıklarını, iyi oynadıkları bölümde gol de bulduklarını belirten Hamzaoğlu, “Ancak skoru koruma içgüdüsüne erken kapıldık. Arka arkaya gelen hatalarla 2 gol yedik. Fenerbahçe'ye karşı 2-1 geriye düştükten sonra 2 gol atmak zordu futbolcularım ellerinden geleni yaptı fakat olmadı. Rakibe zor anlar yaşattık, kalemizde çok net pozisyonlar vermediğimizi de düşünüyorum. Başa baş oyun oynadığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Bugün daha önce olmadığı şekilde hakemlerle fazla diyaloğum oldu. Hem bizim hem oyuncularım konsantrasyonu dağıldı. Önümüzdeki süreçte istikrarlı oyunumuzu ve mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Uğur'un sakatlığının ardından forvet oyuncusu Bruno'yu savunmaya çektiğinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, “Uğur sakatlandıktan sonra Çağdaş'ın pozisyonunu değiştirmemek için Bruno'yu tercih ettim. Stoperde oynatıyordum. Zaten antrenmanlarda da defansif yönü gelişsin diye onu savunmada oynatıyorduk. Bugün de hiç çekinmeden geriye koyduk.” diye konuştu.

Kaleci Oğuz Dağlaroğlu da, Fenerbahçe'ye karşı başa baş bir oyun oynadıklarını söyledi.

Oğuz, “Mücadele ve oyun anlayışı açısından Fenerbahçe ile aramızda fark yoktu. Futbolda bazen şansın da yanınızda olması gerekiyor. Attığımız golden sonra gol yemeyebilirdik. Üzgünüz, kazanabileceğimiz bir maçtı. Lig uzun, mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.” dedi.

Anıl Taşdemir ise ligin yeni takımı olduklarını hatırlatarak, bu tür zor maçların kendilerini olgunlaştıracağını söyledi.