Galatasaray 3 Puanı 3 Golle Aldı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 3-1 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un iyi bir kadroya sahip olduğunu söyleyerek, “Geçen sezon da burada sıkıntı yaşamıştık. Rakibimiz her an her şeyi yapabilecek bir kadroya sahip. Alınan 3 puan sevindirici” dedi.

Önlerinde oldukça yoğun bir maç takvimi bulunduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi: “Neredeyse devre arasına kadar hiçbir çarşamba günümüz boş olmayacak. Türkiye Kupası'na da giriyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi ve lig ile birlikte zor bir döneme giriyoruz. Elimizdeki enstrümanları en iyi ve ekonomik kullanmak zorundayız. Bugün biz de ekonomik oynadık. Belki biraz değişik gelebilir ama çok az baskı ve pres yaptık. Oyunu kendi sahamızda kabul ettik. Buna rağmen çok gol pozisyonu yakaladık. Bu sahada, iyi bildiğimi için bu sahayı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u geçip 3 puan almak bizim için CFR Cluj maçı öncesi sevindirici. Ayrıca, kazanma alışkanlığımızı tekrardan edinebilmek için bunlar da lazım. O yüzden memnunum. Sevindim. 3 puan her zaman iyidir. Şimdi tamamen CFR Cluj maçına konsantre olacağız.” Fatih Terim, bir soru üzerine UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 maçlarında yalnızca 1 puan almalarıyla ilgili olarak, “Şampiyonlar Ligi'nde puan olarak, oyunumuzun kaşılığını alamadık. Manchester United maçında çok fırsat yakaladık. Braga maçında çok baskılı oynadık ama onlar iki kez gelip gol buldular. Bir CFR Cluj maçında doğayı geçemedik. Yapacak bir şey yok. Bazen istedikleriniz olmayabilir ama Avrupa'da son sözümüzü söylediğimize inanmıyorum. Son sözü söylemeye daha vakit var. En önemli engel CFR Cluj. Bakıldığında gruptaki en başarılı ikinci takım gözüküyor. Kolay olmayacak ama benim takımım kazanabilecek güçte ve kazanmak için oynayacağız. İnşallah kazanırız ve tekrardan bir kıvılcım yakarız” şeklinde konuştu.

Terim, cezalı Melo'nun yerine CFR Cluj maçında oynaması beklenen Yekta'nın performansına değinirken, esprili bir şekilde, “Kayserispor maçındaki ve bugünkü performansını karıştıracağız. Herhalde ortaya 6-7 puanlık bir şey çıkar” derken, “Uzun süre oynamadı ve birden her şeyi dört dörtlük yapması kolay değil. İyi olacaktır” ifadelerini kullandı.

CFR Cluj maçı için kafasında tam bir kadro oluşturmadığını anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, “Elmander'e bile, 'Mümkünse bizimle gel, mümkünse soyun' dedim. Onu erken döndürebileceğimize inanıyorum. Çarşamba günü müthiş bir efor sarf edeceğiz. İnşallah gülen taraf biz oluruz” açıklamasında bulundu.

Galatasaray'ın Kamerunlu savunma oyuncusu Dany, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal'in faul ve kırmızı kart beklediği pozisyona değinirken, “Hakem bize çok yakındı. Webo'yu da yakından tanıyorum ve milli takımdan da arkadaşım. Onu durdurmaya çalıştım, o da kollarını açmıştı. Webo'ya dokunmadım demiyorum ama hakem de pozisyona yakındı, o kendisini yere attı” yorumunu yaptı.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyetinin kendileri için çok önemli olduğunu aktaran Dany, şimdi önlerinde Şampiyonlar Ligi'ndeki iddialarını sürdürmeleri için bir fırsat olan CFR Cluj karşılaşmasının bulunduğunu aktardı. Dany, “Çok önemli bir maç. İddiamızı devam ettirmek istiyorsak, 3 puanı almamız gerekiyor. Bunun bilincindeyiz. Buna odaklanmalı ve 3 puan için oynamalıyız” dedi.

Sarı-kırmızılı futbolcu Eboue ise bugün kazandıkları 3 puanın sevindirici olduğuna değinirken, CFR Cluj maçı için de “Şampiyonlar Ligi farklı bir seviyede oynanıyor. Çok iyi hazırlanıp, konsantre olmalıyız. Benim Allah'a inancım sonsuzdur. Biz iyi hazırlanırsak, yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA