Es Es’ten Dört Dörtlük Galibiyet

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Eskişehirspor sahasında konuk ettiği Gaziantepspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuncuların Gaziantepspor karşısında sahada yapılması her şeyi yaptığını, sahadan farklı bir skorla galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Yanal, ileriki haftalarda da bu tempolarını korumak istediklerini anlatarak, “Futbol ikiyi yönlü bir oyun. Hem savunma hem de hücum. Bunları iyi yaptığımız takdirde yenemeyeceğimiz takım yok. Bugün her iki yönümüzü de ortaya koyunca oyuncularımızın iştahı ortaya çıktı. Karşılaşmada takımımın gol atma isteği ve oynama arzusu üst düzeydeydi. Bir takım adına yapılması gereken her şeyi yaptılar. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Giderek artan kolektif bir oyun anlayışımız var. İleriki haftalarda daha iyi olacağız. Hedefimiz üst sıralar. Her geçen gün daha iyi oynamak için ekstra emek sarf ediyoruz. Önümüzde oynayacağımız zorlu maçlar var. Haftaya sahasında güçlü bir takım olan Sivasspor ile karşılaşacağız. Hemen arkasından Fenerbahçe’yi evimizde ağırlayacağız. Zorlu bir süreç bizi bekliyor. Önümüzdeki haftalarda da bu tempoyu ortaya koyup yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Eskişehirsporlu Necati, sahada iyi futbolla galibiyete ulaştıklarını ifade ederek, “Bugün bizim adımıza çok güzel bir gece oldu. Bizimde sahne aldığımız bir tiyatro gibi. Bugün iyi oynadık. Hocamın dediği gibi iki yönümüzü iyi yaptığımız zaman her maçı kazanabiliriz. Bugün sahada kazanmayı arzulayan bir takım vardı. Bunun sonucunda da rahat bir maç kazandık. Ama bu tempomuzu ve arzumuzu her zaman devam ettirmemiz lazım. Eskişehirspor’un hedeflerinin üst sıralar olduğunu düşünüp, buna göre mücadele etmemiz lazım” diye konuştu.

Eskişehirsporlu Alper ise bugün sahada maçı kazanmayı çok istediklerini kaydederek, zorlu bir sürece girdiklerini ve bu zorlu süreçte de aynı tempoyu korumak istediklerini bildirdi.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Eskişehirspor’un sahada çok iyi bir performans sergilediğini anlatarak, “Eskişehirspor’u tebrik ediyorum. Özellikle ilk 45 dakikada iyi oynadılar. Lige bakıldığında Anadolu kulüpleri içerisinde kaliteli bir kadroya sahip kulüplerinin önünde geliyor. Anadolu kulüpleri arasında yine kaliteli kadroya sahip olan Orduspor karşısında aldığımız 3-0’lık farklı galibiyetten sonra buradaki aldığımız farklı mağlubiyet birbirinden çok farklı durumlar. İlk yarının bitimine yakın top bizdeyken, topu rakibe verip yediğimiz gol bizi olumsuz etkiledi. İlk devreyi yenik kapatmak ikinci yarıya başlarken de üzerimizde olumsuz bir hava yarattı. İlk yarıyı yenik kapatırsanız, Eskişehirspor gibi iyi bir takım karşısında ikinci yarı tabi ki zorlanırsınız. Yediğimiz 2’nci golü ofsayt diyorlar. Ama bilmiyorum doğru mu değil mi? Taraftarının desteğiyle Eskişehirspor ikinci yarı çok çok iyi oynadı. Rakibimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantepsporlu oyuncular Cenk ve Yasin de mağlup oldukları maçın kendileri açısından kötü geçtiğini belirterek, önlerindeki maçlara bakacaklarını söylediler .

Kaynak: İHA