Açılışa, Tff Başkanı Demirören İle Koç Grubu Onursal Başkanı Koç Da Katıldı

Bodrum Golf Tenis Kulübü, düzenlenen törenle açıldı.

Ortakent Yahşi beldesindeki kulübün açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, kulübün yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Golf ve tenis tesislerinin turizme katkı sağlayacağını belirten Şahin, Muğla genelinde turizmin çeşitlendirilmesi ve süresinin uzatılması gerektiğini söyledi.

Vali Şahin, turizmin dünyada çok önemli olduğunu, her yıl yaklaşık 1 milyar kişinin bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ettiğini belirtti.

Türkiye'nin son dönemde turizm pastasındaki payını giderek artırdığını ifade eden Şahin, ''Turizme sadece ekonomik olarak bakmıyoruz. Turizm insanları, farklı kültürleri kaynaştıran, diğer coğrafyalarda yaşayan ulusların yaşam tarzlarını, geleneklerini anlamamızı sağlayan paha biçilmez bir sektördür'' dedi.

Açılışa katılan Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç da açılışı yapılan tesiste golf oynadığını ve tesisin daha da büyümesi gerektiğini kaydetti.

Koç, Ankara'ya güzel bir golf kulübü kurulması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından kulübün kurulmasında emeği geçenlere plaket sunuldu.

Açılışa Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, eski bakanlardan Fikret Ünlü, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve diğer ilgililer de katıldı.

Muhabir: Gökmen Yüce / Yusuf Karadağ / Halil İbrahim Avşar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA