PFDK'dan Evrensekispor ve Dardanelspora Ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Spor Toto 3.Lig 2.Grup takımlarından Dardanelspor'a  geçtiğimiz hafta sonu oynanan Manavgat Evrensekispor maçında çıkan olaylar nedeniyle 1 mac seyircisiz oynama cezası verdi.

PFDK, geçtiğimiz hafta Manavgat'ta oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle 2 kulübe ceza yağdırdı. Kurul, Dardanelspor'a, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi. Dardanelsporlu İlhan Faruk Güler'e aynı müsabakada rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı ve hakareti nedeniyle 7 maç ceza ve 1.500 TL Para cezası, Murat Akçay'a, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle 2 maç ceza ve 1.000 TL para cezası verildi.

Aynı maçta çıkan olaylar sebebiyle ev sahibi Manavgat Evrensekispor kulübüne ise 2 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası ile takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 900 TL para cezası verildi.

Evrensekisporlu futbolculardan Ahmet Burgaz'a kavgaya karıştığı için 3 maçtan men, 1.000 TL para cezası, Samet Çelebi'ye rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 5 maçtan men, 1.000 TL para cezası, Evrensekispor Kulübü kaleci antrenörü Bayram Erdal Konukoğlu'na müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 1.000 TL para cezası, Evrensekispor Kulübü masörü Mustafa Övüş'e, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 1.000 TL para cezası, Evrensekispor Kulübü Teknik sorumlusu Mustafa Çapanoğlu'na müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 1.000 TL para cezası,  Evrensekispor Kulübü görevlisi Osman Cengiz Güzeltepe'ye müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti cezası, Evrensekispor Kulübü idarecisi Recep Barut'a müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.

Evrensekispor'la Dardanelspor arasında geçtiğimiz Pazar günü Manavgat'ta oynanan Spor Toto 3 Lig müsabakası 3-3 sona ermiş, maç sonunda ise olaylar çıkmıştı .

Kaynak: İHA