Boluspor, 22 Yıllık Süper Lig Özlemini Dindirmek İçin Oğuz Çetin İle Galibiyet Serisi Hedefliyor

PTT 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 22 yıllık Süper Lig özlemini dindirmek için Oğuz Çetin ile galibiyet serisi hedefliyor.

Ligde 12 maçta 13 puan topladığı teknik direktör Serhat Güller'le yollarını ayıran Boluspor, yeni teknik direktörü Çetin'le kötü gidişata ''dur'' demek istiyor.

Teknik direktör Oğuz Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boluspor'da olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, Boluspor'u yakından takip ettiğini söyledi.

Boluspor'un kadrosunda çok kaliteli oyuncular barındırdığını ifade eden Çetin, ''Taktiksel disiplin adı altında sahaya bir bütün halinde oynayabilen, bütün halinde hücum ve savunma yapan takım görüntüsü çizeceğiz. İstekli, arzulu, coşkulu, kazanmak için sahaya çıkan Boluspor izleyeceğiz. Bütün bunları da çok kısa sürede yapmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Sahada olumlu işler yaparken, taraftarların kendilerine destek vermesini isteyen Çetin, maçlarda tribünlerin dolu olması, taraftarın takımına destek vermesi, takımın coşkusunu, motivasyonunu artırdığını söyledi.

Başarılı olmanın püf noktasının birlik ve bütünlükten geçtiğini anlatan Çetin, ''Oyuncusu, teknik kadrosu, kulübü, taraftarı, şehri, basını bu bütünlüğü sağlayacaktır' diye ümit ediyorum. Ortaya koyacağımız performansla, futbolu oluşturan bu unsurlar biraraya gelecek, herkes birbirine destek verecek, şehir o coşkunun içine inşallah girecek'' şeklinde konuştu.

-''Boluspor olması gereken yerde değil''-

Boluspor'un olması gereken yerde bulunmadığını belirten Çetin, puan kayıplarını az yapmış takımların 27, 24 ve 22 puanla ligde mücadele ettiğini söyledi.

Bu takımlarla Boluspor arasında hiçbir farkın bulunmadığına işaret eden Çetin, ''Bizim kalitemiz daha da fazla. Eksiğimiz, genel anlamda takım bütünlüğünü sahaya sergileyemememiz. Özellikle taktiksel, disiplin anlamında eksiklerimiz var. Geniş alanlarda çok yayılıyoruz, zaten rakamlar bunu gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

Çetin, Boluspor'un kalesinde 20 gol gördüğünü hatırlatarak, sahalarında oynadıkları maçlarda sıkıntı yaşadıklarını, 6 maçta sadece bir galibiyet alınmasının düşündürücü olduğunu vurguladı.

Boluspor Teknik Direktörü Oğuz Çetin, takıma gelmesinin önemli nedenleri bulunduğunu, öncelikli hedefinin takımını ligde ilk 6'ya çıkarmak olduğunu vurguladı.

Çetin, şöyle devam etti:

''Bunu kısa sürede başarabiliriz. İstikrarlı 2-3 netice aldığımızda bunu başarırız, bunu biliyoruz. İlk 6 takım içindeki mücadelemizde en büyük hedefimiz ilk 2'yi yakalamak olacak. Boluspor'un bugüne kadar kaybetmesinin en büyük nedeni takımın saha içinde bütün olmaması. Takım, genel olarak sahada çok geniş alanlarda oynuyor, birlikte mücadele edemiyor. Oyuncular birbirlerine uzak mücadele ediyor.

Rakip rahat alanlarda gol fırsatı bulabiliyor. Rahat pozisyonlara girebiliyor ve Gol atabiliyor. Amacımız, sahada önce takım bütünlüğünü sağlamak. Taktiksel, disiplin içinde oynayabilmek, birlikte oynamayı öğretebilmek. Çünkü gerçekten çok iyi oyuncular var. Bu disiplin içine girdiğimizde zaten rakiplere karşı kalitemiz üstünlük sağlayacak.''

-''Büyük bir hedefim var''-

Çetin, yeni bir sayfa açtığını kaydederek, büyük hedefleri bulunduğunu, Boluspor'u hedeflerine götürebileceğini düşündüğünü anlattı.

Oyuncularına çok güvendiğini dile getiren Çetin, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu güven bir bütünden geçiyor. Futbolda başarıyı sadece 'ben başarılı olacağım' diye, oyuncularla birlikte elde etmeniz zor. Şehrin buna destek vermesi lazım. Özellikle taraftarın destek vermesi lazım. Basının destek vermesi lazım.

Başarılı olan bir takım olmamız lazım. Bu, karşılıklı bir şey gibi görünüyor. Umudum Ankaragücü maçı ile taraftara o ışığı göstermek, 'bu takımdan bir şeyler olacak' dedirtebilmek.''

Yayıncı: Atakan Çelik

Kaynak: AA