Beşiktaş, Kupada Tur Atladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Ankaragücü ile oynadıkları karşılaşmada, zorlanmalarına rağmen tur atladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Aybaba, özellikle kupa maçlarında konsantrasyon eksikliği yaşadıklarına dikkat çekerek, “Üst üste üçüncü kupa maçında aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Maç öncesinde iyi konsantre olmaya çalışıyoruz. Oyuncuları motive etmeye gayret ediyoruz. Onlara şans vermeye çalışıyoruz. Ama oyun içinde dalgalanıyoruz” dedi.

Ankaragücü'nün sahaya geç çıkmasının da konsantrasyonlarını bozduğunu savunan tecrübeli teknik adam, “İki gol yememeli ve maçı bu hale getirmemeliyiz. Tur atladık, yolumuza devam edeceğiz. Kupada önümüzde 9 maç daha var. Yine oyuncularımıza şans vermeye çalışıyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Beşiktaş'a inananların sayısı arttı. Ligde daha kalabalık taraftar istiyoruz” diye konuştu.

Samet Aybaba, Oğuzhan ile Fernandes'in yokluğunda takımın zorlandığının hatırlatılması üzerine, “Oyunu yönlendiren tipte oyuncularımızın varlığı önemli. Onların yerine aynı tipte oyuncu yaratabilmeye çalışıyoruz. Muhammed gibi... Zaman içinde olacak. Şu an ikisi de sakat. Onların eksikliğinde topla ilişkiyi daha aza indirip, daha fazla baskı yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı takımın genç oyuncusu Erkan Kaş, Ankaragücü karşısında yeterince konsantre olamamaktan şikayet ederek, “Maç öncesi böyle mücadelelere iyi konsantre olmamız gerektiğini konuşmuştuk. Ancak o kadar konsantre olamadık. Bizim gibi genç oyuncuların daha çok iş yapması lazım” diye konuştu.

Genç oyunculardan Muhammed Demirci de diri bir takıma karşı mücadele ettiklerini vurguladı. “3-4 yıldır ismin gündemde. Taraftarların beklentisi var. Üzerinde baskı var mı ve bir eksikliğin olduğunu düşünüyor musun?” sorusuna Demirci, “Kendimi iyi bulmadım, daha iyi olabilirdim. Golü atmam gerekiyordu. Eksiklerim var. İlk resmi maçım bu sezon. Tempo sıkıntım var. Ayak uyduramadım. Dinlenmek için bazen saklandım. Bu, maç eksikliğimden kaynaklandı” açıklamasında bulundu.

ANKARAGÜCÜ CEPHESİNDEN HAKEME TEPKİ

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, maçın hakemi Abdullah Yılmaz'a tepki gösterdi. Kaplan, “Beşiktaş'ın bugün hakeme ihtiyacı yoktu. Bizim yediğimiz gol sorun değil. Beşiktaş'a attığımız ikinci golde Cenk'in pozisyonu yüzde yüz kırmızı karttı. Yüreğini ortaya koyan ancak haksız bir şekilde elenen bir takım olarak Ankara'ya dönüyoruz. Takımımın bu şekilde elenmesi beni üzdü. Cenk oyundan atılsaydı rakip 10 kişi kalacaktı. Ayrıca penaltının doğru karar olduğuna inanmıyorum. Omuz omuza olan bir pozisyon. Cenk oyundan atılsaydı, 10 kişi kalan Beşiktaş'ı eler ve giderdik” dedi.

Mustafa Kaplan, bugün protesto yapacakları yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması ve 5 dakika maça geç çıkmalarıyla ilgili soruyu ise “Herhangi bir protesto söz konusu değildi. Oyuncumuz Mert'in maçtan önce bir sakatlığı vardı. Koridorda zeminin kaygan olması nedeniyle sakatlığı yeniden nüksetti. O sırada esame listesini yazmıştık. Mert oynamak istediğini söyledi.

Bu nedenle 5 dakika geç çıktık. Protesto ile ilgisi yok” diye yanıtladı.

Ankaragücü futbolcularından Kaan Kanak ise sahada adaletsiz bir hakem olduğunu savunarak, “Penaltı doğru değildi. Kaleciye verilmesi gereken kırmızı kart vardı. O da verilmedi'' ifadelerini kullanırken, Ümit Kurt yürekten oynadıklarını ancak oyunlarının karşılığını alamadıklarını dile getirdi .

Kaynak: İHA