Aykut Kocaman: Bir Sonraki Turu Düşünüyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Pendikspor'u mağlup ederek turu geçtiklerini artık bir sonraki turu düşünmeye başladıklarını ifade etti.

Sarı-lacivertli takımın kendi sahasında Pendikspor'u 1-0 eleyerek Ziraat Türkiye Kupası'nda bir üst tura yükseldiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Bu tip maçlar zor oluyor. Eğer maçın başında erken bir gol ve oyundan düşürecek ikinci golü bulamadığınız zaman rakip oyunda oluyor. Sizede sıkıntılı süreç yaşatıyor. Bu akşam rakibimizde iyi bir mücadele örneği gösterdi. İlk yarı skoru istediklerini gösterdiler. 13 yıl önceki rövanşı vermemek için büyük bir arzu ile mücadele edip oyun içinde oldular. Turu geçtik hemen bir sonraki turu düşünmeye başlayacağız. Ana amaç gruplara kalmaktı bunu isteyeceğiz." dedi.

Bir gazetecinin dünkü Galatasaray-Balıkerispor maçı sonrasında söylemiş olduğu "Benim tanıdığım Aykut, birşeşey söyleyecekse direk söyler dedi.

Aykut denmesi sizi rahatsız ediyor mu?" sorusuna Kocaman, "İsmimle hitap edilmesi Fatih hoca veya başkası tarafından beni bozmaz. Söyenen sözler kişiyi bağlar. Ben mümkün olduğu kadarıyla insanlara hitap ederken dikkat etmeye çalışıyorum. Fenerbahçelilerin de bu konuda alınganlık göstermesine gerek yok. Bir bakarlar kişiye söyleyene karar verirler. Beni hiç bağlamıyor ve rahatsız etmiyor." diye cevapladı. Başka bir gazetecinin "Galatasaray ile oynanacak derbi maç öncesinde gerilimi düşürmek için ortak bir basın toplantısı düzenlemek ister misiniz ?" sorusuna ise "Gerginliği çağırmanın anlamı yok. Benim bir beklentim yok." diye konuştu.

Aykut Kocaman, sahaya sürdüğü kadroya da B kadro değerlendirilmesinin yapılmaması istedi. Öte yandan sezon başında büyük umutlarla transer edilen fakat şu ana kadar fazla forma şansı bulamayan Milos Krasic'in performansı konusundaki bir soruya ise Kocaman, "Ben her zaman oyunculardan beklentilerimi belirttim. Şu anda oynamaya çalıştığmız bir kadro vra. Lig maçlarında bu kadro ile devam etmeye çalışacağım. Arada Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası ve lig maçlarımız var. Bu nedenle bütün oyunculara ihtiyacımız var. Top artık futbolcularda." Aykut Kocaman, takımın genç oyuncularından Salih'in aday oyuncular arasında olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi .