Adanaspor-1461 Trabzon Maçı Ardından

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, penaltılarda 4-2 kazandıkları Adanaspor maçı ardından yaptığı açıklamada “İkimizde sanki kupayı istemiyoruz, ligi düşünüyoruz felsefesini çeşitli davranışlarımızla yansıttığımız bir müsabakaydı” dedi.

Müsabakanın sert ve kora kor olduğunu vurgulayan Akçay, “İlk yarı biz sonuca daha yakındık. İkinci yarı Adanaspor daha yakındı. İkimizde sanki kupayı istemiyoruz, ligi düşünüyoruz felsefesini çeşitli davranışlarımızla yansıttığımız bir müsabakaydı. Ama kazanan biz olduk” ifadelerini kullandı.

Akçay, iki kulvarda ilerlemenin oldukça zor olduğunu kaydederek, “Artık bu saatten sonra gidebildiğimiz kadar gidereceğiz. Önümüzdeki haftayı düşünerek biraz daha kontrollü oynamaya çalıştık. Ama seyri güzel bir müsabaka oldu. Penaltılarda işin heyecanını artıran bir durumdu. Ama kazanmayı her ne kadar istemesek de, bizim için çok zor şartları getireceğini düşünsek de kazandığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

1461 Trabzon’nun kalecisi Yakup Bugun iyi bir müsabaka olduğunu ifade ederek, “Hocamızın dediği gibi bizim için önemli olan ligdi. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyorduk. Bu hafta güzel bir maç yaptık. Penaltılarla da olsa galibiyetle döndük. İnşallah bu galibiyet Göztepe maçına da yansır. Göztepe maçını da kazanıp evimize bir haftada 3 karşılaşma kazanarak dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Maçta bir penaltı kaçıran 1461 Trabzonlu oyuncu Abdullah Karmil de kendileri için önemli olan ligde ve kupada aynı anda ilerlemenin zor olduğuna dikkat çekerek, “Arkadaşlarımı kutluyorum. Artık bundan sonra ligden bir takım düşerse onlarla zevkli bir mücadele yapıp gruplara kalmak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ADANASPOR CEPHESİ Adanaspor Teknik Direktör Levent Eriş, Akçay’ın “İkimizde sanki kupayı istemiyoruz, ligi düşünüyoruz felsefesini çeşitli davranışlarımızla yansıttığımız bir müsabakaydı” açıklamasına göndermede bulunarak, “Ne kadar turu istemesek de bu işin latifesi. Böyle bir şey olur mu? Futbolda kim kazanmak istemez? Elbette ki kazanmayı çok istedik. Özellikle de genç kardeşlerimizi oyunda tutarak, oyuna sürerek bir tur daha geçip sonrasında gruplara kalmayı hedefledik. Çünkü bunun tek bir amacı vardı bizim için. Çok fazla şans bulamayan çocuklarımızı biraz daha fazla oynatabilmek ve onları Adanaspor formasına biraz daha adapte edebilmekti gayemiz. Ama buna çok muvafık olamadığımız bir müsabaka oldu. Maçı çok beğendiğimi, çok keyif verdiğini söyleyemem. Her iki takım içinde bunu söyleyebilirim. Kaldı ki 1461 Trabzon hemen hemen ful kadro çıktı. Lig kadrosu ile oynadı. Ama istemediler doğal olarak kupada tur atlamayı. Bizde tam tersi istedik. Bende anlamadım bunu nasıl bir anlayışsa. Ama olsun insanların düşüncelerine saygı gösteriyoruz” dedi.

Mustafa Sami Can Keskin, kupada tur atlamak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını aktararak, “Takım olarak iyi mücadele ettiğimiz bir karşılaşmaydı. Karşılaşmadan zevk almak isteyenler için oynadık. Ama bunu bir bakıma yaptığımızı düşünüyorum. Kupa tabi ki önemli. Tur atlamak isterdik. Ancak penaltı biraz şans işi. Şans bizim tarafımızda değildi. İyi penaltılar kullanamadık. Hafta sonu önemli bir maçımız var Kayseri Erciyes’le. Deplasmanda inşallah iyi bir galibiyet almak istiyoruz” diye konuştu.

Ahmet Dereli, iyi mücadele ettiklerini ancak kazanamadıklarını belirterek, artık Kayseri Erciyes maçına hazırlanacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA