Tokatspor-mersin İdman Yurdu Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur karşılaşmasında penaltıyı lehine çeviremeyen Tokatspor elenirken, konuk ekip İçel İdman Yurdu, 1-0’lık skorla tur atlayan takım oldu.

Spor Toto 2. Lig takımlarından Tokatspor’un Teknik Direktörü Namık Altunsoy, kupa defterini kapattıklarını söyledi.

Ziraat Kupasını almak gibi bir niyetleri olmadığını ifade eden Altunsoy, “Gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedeflemiştik. Bizim açımızdan iyi bir oyun oldu ama maalesef gol atmayı beceremedik. Tek eksik olan bir goldü. Gönül isterdi ki bu turu da geçelim, Tokat’a dört büyük takımdan birini getirelim. Fakat nasibimizde yokmuş" dedi

İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurrullah Sağlam ise bu tarz maçların zor olduğunu söyledi.

Tokatspor’un kendilerinden daha iyi mücadele ettiğini ifade eden Sağlam, “Zaman zaman doğru oynadık zaman zaman doğru oynayamadık. Tabi rakip oyuncularının büyük bir bölümünün genç olması belki kariyerlerinde oynayabilecekleri en önemli müsabakalarından biri olarak görmeleri daha iyi konsantre olmalarına neden oluyor. Dolayısıyla bizden daha iyi mücadele ettiler. Ama biz onlardan biraz daha akıllı oynadık. Rakip baskı kurmaya çalıştı ama Özden’i geçemediler. Dolayısı ile de galip geldik Tokatspor’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

İçel İdman Yurdu takımının kalecisi Özden ise pozisyonun penaltı olmadığını ileri sürdü. Tokatsporlu oyuncuların kendi aralarında penaltı öncesinde kararsızlık yaşandığını ifade eden Özden, “Atan arkadaşın oraya vuracağını tahmin ettim. İkincisi de şans üstüme geldi. 1-1 berabere bitip maç uzayabilirdi” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA