Dizüstü Bilgisayarını Sattı, Dünya Şampiyonu Oldu

Zonguldak ta bir üniversite öğrencisi maddi imkansızlıklar nedeniyle dizüstü bilgisayarını satarak katıldığı 2012 yılı World O-Sport turnuvasında dünya şampiyonu oldu.

Zonguldak’da Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Gemi Makineleri Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Ersavaş (20) maddi imkansızlıklar nedeniyle dizüstü bilgisayarını satarak katıldığı Antalya’da düzenlenen 2012 yılı World O-Sport Dünya Şampiyonasında artı 95 kiloda dünya birincisi oldu.

51 ülkeden bine yakın sporcunun katıldığı turnuvaya Zonguldak’tan tek sporcu olarak katılan Mehmet Ali Ersavaş, maddi durumu iyi olmadığı için yurt arkadaşlarından aldığı borç paranın yanı sıra diz üstü bilgisayarını satarak turnuvaya katıldığını söyledi.

Şampiyonaya katılmak için çok sıkıntılar çektiğini belirten Ersavaş, “Şampiyon olacağıma inandım. Ama şampiyonaya katılmak için çok sıkıntılar çektim. Yol paramı arkadaşlarımdan topladım, yetmedi diz üstü bilgisayarımı sattım. Dönüş de son param bilet parama denk geldi” dedi.

Sporu çok sevdiğini belirten Ersavaş, “1992 Şanlıurfa doğumluyum. Spora Hasan Topal hocamın teşviki ile başladım. Hasan Topal hocam Osmaniye Spor Kulübü antrenörü ve sahibidir kendisi, ilk olarak karate yaptım ve karate bölge şampiyonasına katılarak şampiyon oldum. Hocam bana inandı, güvendi, benim için emek harcadı ve Türkiye şampiyonasına götürdü. Türkiye şampiyonasında 6 maç yaptım ve ikinci oldum. Daha sonra hocam beni bölge şampiyonlarına götürdü. Bayağı bir çalışma ve emekten sonra kendimi geliştirdim. Son olarak da Antalya’da düzenlenen 2012 yılı World O-Sport Dünya şampiyonasına katıldım. Dünya şampiyonası oldukça zordu ve atmosfer oldukça yüksekti. Tek amacımız orada 51 dünya ülkesinin katıldığı şampiyonada birincilik kürsüsünde İstiklal Marşımızı 51 ülkeye okutmaktı. Allah’a çok şükür milli marşımızı 51 ülkeye okuttuk” diye konuştu.

Kendisine destek verilmesi halinde profesyonel anlamda daha büyük başarılara imza atacağını ifade eden Ersavaş, şöyle konuştu: “Hayatımda şiddete asla yer yoktur. Sadece ringde gerekeni yapıyorum. Dışarıda çok sakin mülayim bir insanım. Bana destek verilirse daha iyi yerlere gelirim. Şampiyonaya sadece yurt arkadaşlarım uğurladı. Şampiyonaya katılan diğer sporcu arkadaşlarımız kendilerini davul zurna ile uğurladıklarını söylediler. Ben davullarla zurnalarla uğurlanmak istemiyorum, yanımda kimse yoktu olsalardı o da yeterdi. Ben Türkiye adına, okulum Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu adına, ailem ve en son kendi adıma dövüştüm. Sporu seviyorum, devam edeceğim, hedefimde dünya şampiyonluğu vardı, onu elde ettim. Bundan sonra profesyonel maçlarda daha iyi yerlere gelmek istiyorum.” Ereğli’de yurt işletmeciliği yapan Ahmet Çimen de “Mehmet Ali Ersavaş arkadaşımız yurdumuzda kalıyor, kendisinin sporcu olması bizim için sevindirici oldu. Kendi imkanları ile çalışıyor. Maddi imkansızlıklara rağmen son katıldığı turnuvada şampiyon olması bizleri sevindirdi. Bu arkadaşımız başında kimse olmadan bu günlere geldi ve şampiyon oldu. bu arkadaşımıza devletimizin sahi çıkmasını istiyoruz” dedi.

Yurtta kantin işleten İsmail Çimen ise “Yurdumuzda kendisine çalışması için spor aletleri aldık. Her sabah erken kalarak önce koşu yapar daha sonra spor aletleriyle çalışır. Bu arkadaşımızın kendine güveni çok büyük ama kendi imkanları ile mücadele ediyor, elinden tutulduğu takdirde daha büyük şampiyonalarda başarılar elde edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan kendisine telefonla ulaşılan Mehmet Ali Ersavaş’ın babası Yasin Essvaş da oğlu ile gurur duyduğunu ve her zaman yanında olduğunu söyledi.

Kendisinin şampiyonaya katılmasını sağlayan Ersavaş’ın yurt arkadaşları da kendisini kutlayarak her zaman yanında olacağını ifade ettiler .

Kaynak: İHA