Şenol Güneş: Deplasmanda Bir Takımın Böyle Rahat Oynamasına İzin Verilmez

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, deplasmanda bir takımın bu kadar rahat oynamasına izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

Güneş, 3-0 kaybettikleri Eskişehirspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, yenilgiden dolayı taraftarlardan özür diledi. Sonucun kendileri için kötü olduğunu ifade eden deneyimli hoca, “Taraftarlardan özür diliyorum. Onlar da biz de bu akşam kazanmak için buraya geldik. Oyunun başında o arzuyla oynadık. Golü yiyene kadar da rakibi kontrol etmeye çalıştık, atak düşüncemiz iyiydi. Duran top pozisyonu sonrasında rakibin elle aldığını düşünürken, oyuncularımız bu konuda tartışırken kontrataktan golü yedik. Bu gol oyunun kopmasına neden oldu. İkinci golü 3 oyuncumuzun olduğu yerden yedik. Üçüncü golü de rakibin defans oyuncusu gelip attı. Ağır bir oyuncuya karşı yediğimiz bu gol oyundan ne kadar koptuğumuzu gösteriyordu.” dedi.

Oyun disiplininden kopmalarının maçın kontrolünün rakibe geçmesine neden olduğunu anlatan Güneş, “Oyuncuların gayretleri vardı ama dikkat ve disiplinle birleştiremeyince kötü sonuçla ayrıldık. Gollerden sonra güven ve moral bunalımı yaşadık. Yumuşak bir takım olarak kaldık. Deplasmanda bir takımın böyle rahat oynamasına izin verilmez.” ifadelerini kullandı.Bordo-mavili takımın Polonyalı futbolcusu Adrian, maça iyi başlamalarına rağmen ‘aptalca’ goller yediklerini söyledi.

Ardından da oyun ritmini ve özgüvenlerini kaybettiklerini dile getiren Adrian, “Ondan sonra ne olduysa kötü bir şekilde, aptalca goller yedik. Böyle bir durumda konuşmak zor. Tek söyleyebileceğimiz; kötü bir gece yaşattığımız taraftarlarımızdan özür dilemek.” dedi.

Brezilyalı oyuncu Emerson da ligin en az gol yiyen takımlarından biri olarak, kalelerinde 3 gol görmelerinin üzüncü olduğunu belirtti.

Tecrübeli futbolcu, şöyle konuştu; “Yediğimiz gollerin üçü de büyük dikkat hatalarından geldi. Ama şikayet edecek ya da kendimizi kahredecek zamanımız yok. Bir an önce toparlanmalıyız.”