Fenerbahçe CHP'li belediyeye rüşvet verdi iddiası

Kanaltürk’te yayınlanan Futboliz programında gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ortaya atıldı!

İddiaya göre Fenerbahçe Ülker Arena inşaatında bazı yolsuzluklar ve usülsüzlükler yapıldı..

Kanaltürk'te yayınlanan Futbolizm isimli programda gazeteci Mehmet Baransu ve ismini açıklamak istemeyen bir kişinin iddiasına göre Fenerbahçe Spor Kulübü ile Kadıköy Belediyesi arasında rüşvet çarkının döndüğü ve bu çarkın sonucunda Ülker Sports Arena'nın yapıldığı belirtildi.

YOLSUZLUKLAR VAR
Baransu iddiasında; imara ait rant kazanıldığını, inşaat ruhsatlarının verilmemesi gerektiğini ve inşaat alanının sürekli olarak genişletildiğini belirtirken konuyla ilgili olarak müthiş iddialar bulunduğunu, şu an bu yerin faal olması sebebiyle suç işlendiğini kayderek ”Ülker Arena inşaatında, yapılışında başından sonuna kadar yolsuzluklar var.. Projeye ve ruhsata dayalı bazı yolsuzluklar var.. Bu arsanın Fenerbahçe 'ye verilmesi hukuka aykırı.. İnşaat alanını genişletme, arazinin 15 kat büyütülmesi gibi bazı iddialara dair açıklamalarda bulundu..” İsmi verilmeyen bir yöneticinin açıklamaları ise şu yönde;”Kadıköy belediyesi sınırları içinde bulunan bir arsadır.. buranın değeri milyon dolarlara ölçülen bir değerdir.. bu arazi önceden anlaşılarak Fenerbahçe 'ye satılması kararına varılmıştır. Milyon dolarlarla satılması gereken bir arazi burası..Artık bu saatten sonra Fenerbahçe 'den izinsiz kimse bir şey yapamaz. Bu satış Fenerbahçe 'ye daha cüzi bir miktara satılmıştır ve kamu zarara uğratılmıştır.” sözleriyle açıklarken Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk canlı yayına bağlandı.

BELEDİYEYİ BOÇTAN KURTARDIK

İddiaları yalanlayan Öztürk 'Ben Fenerbahçeliyim. Mehmet Baransu'nun Fenerbahçe ve CHP ile ilgili tavrını biliyorum. Ataşehir ile Kadıköy ayrıldıktan sonra, o araziyi Fenerbahçe satın aldı. Biz Ataşehir ile ilgili her malı satışa çıkardı. Bu araziyi dE Fenerbahçe'ye 50 milyon dolara satarak belediyeyi borçtan kurtardık ' derken programdaki alt yazıya canlı yayında isytan etti.

ALT YAZIYA İSYAN ETTİ

'Fenerbahçe'den rüşvet aldığı iddia edilen isim canlı yayında ' cümlesinin bulunması Selami Öztürk'ü rahatsız etti. Yönetmenden ricada bulunan Öztürk, 'Lütfen benim ismimi rüşvet kelimesi ile yan yana yazmayın. Lütfen o yazıyı kaldırın ' diye tepki gösterdi. Bunun üzerine reji ekibi de o KJ'yi ekrandan aldı.

BEYAZ GAZETE