Adana Botaş’ta Çifte Sevinç

Adana Botaş ve Adana Botaş Gençlik bu hafta aldıkları galibiyetler ile taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Adana Botaş 22 Kasım'da EuroCup grup maçında Dunav 8806’yı 80-74 mağlup ederek Avrupa’daki yoluna devam etti. Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin 6. haftasında ise Edremit Belediyesi karşısında oynadığı oyun ile rahat bir galibiyet alan Adana Botaş, üst sıralardaki yerini korudu. Ligde 6 hafta geride kalırken Adana Botaş, 4 galibiyet 2 mağlubiyetle 5. sırada yer aldı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Adana Botaş Gençlik ise evinde İstanbul Dizdar’ı mağlup etti. Adana Botaş Gençlik ligde oynanan 5 karşılaşmanın üçünden galibiyetle ayrılırken iki de yenilgi aldı.

Adana Botaş'ın Genel Menajeri Abdullah Kutlu yaptığı açıklamada, Adana Botaşspor ve Adana Botaş Gençlik'in bu hafta aldıkları galibiyet ile camiayı mutlu ettiğini belirterek, "Her iki takımımızı da kutluyorum. Adana Botaş geçen hafta oynadığımız “EuroCup”da Dunav 8806’ı karşısında çok önemli bir sınav verdi. Deplasmanda oynamamıza rağmen oyuncularımız oyuna çok iyi konsantre oldular ve 84-70 galip ayrılması bildiler. Avrupa maçımızın hemen ardından yine deplasmanda bu seferde ligde Edremit Belediyesi ile karşılaştık. Bu karşılaşmada bizim adımıza rahat bir karşılaşma oldu ve 74-61 galip ayrıldık" dedi.

1 Aralık Cumartesi günü saat 14:30’da Galatasaray'ı ağırlayacaklarını hatırlatan Kutlu, "Galatasaray maçını da kazanarak hedefimize bir adım daha yaklaşmak istiyoruz. Adana Botaş Gençlik ise Türkiye Kadınlar 2. Liginde mücadele ediyor. Botaş Gençlik’in kadrosu tamamen Adana doğumlu basketbolcularımızdan kurulu bir takım. Böylece Adana doğumlu oyuncularımız bu vesile ile ligde oynama şansı yakalıyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA