Vali Coş Masa Tenisi Oynadı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana'nın en büyük eğitim kampüsünü kuran Burç Okulları'nı ziyaret etti.

Vali Coş, Sarıhuğlar Mahallesinde kurulan ve bu yıl Anadolu ve Fen Lisesi bölümü eğitim öğretime açılan okula gelişinde, Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Şeker, Genel Müdür Sultan Sözeri, Genel Müdür Yardımcısı Rüstem Gökçe, Okul Müdürü Mustafa Gürhan, okulun yapımına katkıda bulunan işadamları Mustafa Vural ve Erdal Vural, müteahhit firma sahibi Ahmet Özgül, işadamları Erhan Çetinuz ve Hüseyin Karabulut tarafından karşılandı.

Okula girişinde çiçekler sunulan ve öğrencilerin alkışlarla karşıladığı Vali Coş, lise bölümü dışındaki birimlerin inşaatı devam eden okulun tüm katlarını gezerek, bilgi aldı.

Binanın mimarisini çok beğenen Vali Coş, kullanılan malzemenin de kaliteli olduğunu belirterek, müteahhit Ahmet Özgül'ü kutladı. Özgül ise, okulun yapımında kendilerinin de herhangi bir kar payı almadıklarını, inşaatı tamamen maliyetine yaptıklarını kaydetti.

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri ise okulla ilgili bilgi verirken, eğitim kompleksinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, sağlık meslek lisesi ile Anadolu ve fen lisesi bulunacağını belirtti.

Sözeri, toplam bin 500 öğrenci kapasiteli okulun günün son teknolojisine uygun eğitim imkanlarıyla donatılmaya başlandığını vurguladı.

Adana il merkezinde bir anaokulu, iki ilkokul, iki ortaokul ve 2 lise ile Ceyhan'da bir ilkokul, bir ortaokul, Kozan'da bir ilkokul olmak üzere Burç adını taşıyan okul sayısının 10'a ulaştığını belirtti.

Sözeri, her türlü sportif faaliyetlerin yapılabileceği spor salonları, çok amaçlı toplantı salonu, yüzme havuzu ve hayvanat bahçesi gibi birçok sosyal donatının yer alacağını kaydetti.

Vali Coş, okulu ziyareti sırasında okulda eğitim öğretim gören Ugandalı öğrencilerle de tek tek sohbet etti.

İyi derecede Türkçe'yi bir yılda öğrenen öğrencileri kutlayan Vali Coş, "Çok şanslısınız, böyle bir okulda eğitim öğretim görüyorsunuz" dedi.

Öğrenciler de Türkiye'de ve Adana'da bulunmaktan mutluluk duyduklarını söylediler. Ugandalı öğrencilerden biri de "Adana'nın yolları taştan" adlı şarkıyı seslendirdi.

Vali Coş, daha sonra Ugandalı öğrencilerle masa tenisi oynadı .

Kaynak: İHA