Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay Açıklaması

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 4-2 kazandıkları Kayserispor maçında ilk 60-70 dakika mükemmel oynadıklarını belirterek, oyuncularını tebrik etti.

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını ifade ederek, ''Maça mükemmel başladık, ilk 60 dakika, belki Sivasspor'a geldiğimden beri en iyi oyundu. Sahada ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık'' dedi.

Yüksek tempoyla oynadıklarını ve 60. dakikadan Sonra takımda düşüş başladığını dile getiren Çalımbay, şöyle konuştu:

''Düşüş başlayınca değişiklikler yaptık. Biraz daha dikkatli olsaydık ve girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik skor daha farklı olabilirdi. Takımımı tebrik ediyorum. 60-70 dakika mükemmel oynadılar. Eğer bunu 90 dakikaya yayarsak istediğimiz her şeyi elde edebiliriz.''

Sivassporlu futbolcu Uğur Kavuk da iyi mücadele ettiklerini ve kazandıklarını söyledi.

Kadir Bekmezci ise Kayserispor maçlarının kendileri için derbi gibi olduğunu belirterek, maça çok iyi hazırlandıklarını ve kazanmayı bildiklerini ifade etti.

-Kayserispor cephesi-

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki ise 4-2 kaybedilen maçtan Sonra bir şeyler söylemenin zor olduğunu belirtti.

Sivasspor karşısında, Son dönemde oynadıkları iyi futbolla uzaktan yakından alakası olmayan bir oyun sergilediklerini anlatan Prosinecki, ''Kötü oynadık, hiçbir bahanesi yok. Tehlikeli bölgede basit hatalar yaptık ve birbirinin benzeri goller yedik. Maalesef Son dönemde oynadığımız iyi futbolu ortaya koyamadık. Bu maçı geride bırakmak lazım. Önümüzdeki maça konsantre olmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Bu akşam ortaya koydukları futbolun takımın kalitesini yansıtmadığına dikkati çeken Prosinecki, ''Bu takımın kalitesi daha yükseklerde, onu ortaya çıkaracak futbolu oynamamız lazım'' dedi.

Kayserisporlu futbolcu Diego Marvin Biseswar da Sivasspor'a karşı kötü oynadıklarını ve bu maçı unutmaları gerektiğini söyledi.

Malik Deniz Fathi ise rakiplerinin kendilerinden daha iyi oynadığını, skorun kendisi ve takım arkadaşları için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici

Kaynak: AA