Sivasspor, Kayserispor'u Eli Boş Gönderdi

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında evinde ağırladığı Kayserispor’u 4-2 mağlup eden Sivasspor puanını 19’a yükseltti.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, mağlubiyetten duyduğu üzüntüyü dile getirerek, takımının kalitesinin bu olmadığını ifade etti.

Prosinecki, “Maalesef 4-2 kaybettikten sonra buraya sizin karşınıza gelip bir şeyler söylemek zor. Çünkü kötü bir oyun oynadık, hiçbir bahanesi yok. Son dönemde oynadığımız futbol ile uzaktan yakından alakası olmayan bir futbol oynadık maalesef. Tehlikeli bölgelerde yaptığımız basit top kayıpları neticesinde kalemizde kontrataktan birbirine çok benzeyen goller yedik. Kolay top kaybı yaptığınız zaman, bu golleri yedikten sonra maça tutunmak çok zor oluyor. Maalesef son dönemlerde oynadığımız iyi futbolun hiçbir şekilde belirtilerini sahaya koyamadık. Bu en büyük üzüntümüz. Ama artık bu maçı geride bırakmak gerekiyor. Maçtan da düzeltmemiz gereken hatalarımız olacak, gelecekte tekrarlamamak adına. Ama maalesef şimdilik bunu burada bırakıyoruz. Önümüzde hemen yeni bir maçımız var. Ona konsantre olmamız gerekiyor, onu düşünmemiz gerekiyor. Çünkü bu takımın kalitesi kesinlikle bu değil. Takımın kalitesi daha yükseklerde. Onu ortaya çıkaracak futbolu oynamamız lazım. O şekilde düşünmemiz lazım. O yüzden bu maçı kaybedilen bir maç olarak geride bıraktık. Önümüzdeki maç için elimizden gelen hazırlıkları yapıp konsantre olmaya başlamamız gerekiyor” dedi.

Kayserisporlu futbolcu Biseswar ise kötü oynadıkları bir maçı unutup, önlerindeki maçı düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Kayserisporlu diğer futbolcu Malik ise, hayal kırıklığı olan bir maç olduğunu ifade etti

ÇALIMBAY: "HER ŞEYİ MÜKEMMEL ŞEKİLDE YAPTIK" Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sahada ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yaptıklarını söyleyerek, “Bugün bulunduğumuz konum itibariyle kazanmamız gereken bir maçtı. Maça mükemmel başladık. 60 dakika, belki de Sivasspor’a geldiğimden beri oynanan en iyi futboldu. Sahada ne yapılması gerekiyorsa mükemmel şekilde her şeyi yaptık. Tabi ki yüksek bir tempoyla oynadık. Ondan sonra da yavaş yavaş arkadaşlarda düşüş başladı.

Ondan sonra da değişikliklere başladık. Maçın ilk yarıda 3-0 olması, ikinci yarıda 4. golü bulmamızdan sonra aslında maçı daha da kolay duruma getirebilirdik. Biraz daha dikkatli olabilseydik, girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik ve yediğimiz golleri yemeseydik. Yediğimiz ikinci gol gerçekten yenmemesi gereken bir gol. Ama maalesef futbolun içinde oluyor. Takımımı tebrik ediyorum. 60, 70 dakika mükemmel oynadılar. Oynadığımız oyunu 90 dakikaya yayabilirsek, ve girdiğimiz pozisyonları çok iyi şekilde değerlendirebilirsek o zaman istediğimiz her şeyi elde edebiliriz” dedi.

Sivassporlu futbolcu Uğur Kavuk kendileri için kırılma maçı olduğunu dile getirerek, maça çok iyi başladıklarını vurguladı. Kavuk, maçın getirdiği rahatlıktan dolayı yedikleri golleri ise kendilerine yakışmadığını dile getirdi. Sivassporlu bir diğer futbolcu Kadir Bekmezci ise, Kayserispor maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirerek, galibiyetten duyduğu memnuniyeti ifade etti

Kaynak: İHA