Şanlıurfaspor - Boluspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 13. haftasında Şanlıurfaspor kendi evinde ağırladığı Boluspor’a 3-1 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Boluspor Teknik Sorumlusu Osman Nuri Işılar, sahada çok iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, “Bugün Boluspor olarak öncelikle sahada çok iyi mücadele ettik. Skoru hep elimizde tutmaya çalıştık. Son derece ağır bir zeminde mümkün olduğunca 8-9 pasın üstüne çıkmaya çalıştığımız anlar da oldu. Oyun kontrolü bizim elimizde kaldı. Urfaspor 10 kişi kaldıktan sonra bizim ekip biraz daha organize olup birbirimize yakın oynasaydık maçı bitirirdik. Bitirilen hücumlarla skoru artırabilirdik. Ancak burada Urfaspor’un da hakkını teslim etmek istiyorum. 10 kişi kalmasına rağmen golü bulmanın ötesinde 3 tane pozisyon ürettiler ki bunlar çok tehlikeli pozisyondu. Burada şansın bizde olduğu anlardı. Sahada oynayan oynamayan sonradan giren bütün Bolusporlu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu haftaya hazırlanırken teknik kadrodaki Yılmaz Hocam’a ve emeği geçen diğer görev alan arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Urfaspor’un da Allah bundan sonra yolunu açık etsin” dedi.

Bolusporlu oyuncu Alp ise önemli bir maç oynadıklarını anlatarak, “Artık bu maçtan sonra alt sıralara mı oynayacağız üst sıralara mı bunu belirleyecektik kendi adımıza. Bunun önemini kavrayarak çıktık bu maça. Bugün takım halinde çok iyi mücadele ettik. Urfa gibi zor bir deplasmanda 3 puan almasını bildik. İnşallah bundan sonra Ankaragücü maçıyla birlikte üst sıralara tırmanmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Mağlup olmaktan dolayı üzgün olduklarını ancak bundan sonra daha iyi puanlar alacaklarını belirten Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kayalar, “Urfaspor, gerçekten maç öncesi maçı kazanmak adına çok iyi hazırlandığımız söyleyebiliriz. Hafta içinde gere antrenmanlarla gerek yaptığımız toplantılar ile bu maçın ehemmiyetinin farkındaydık. Ancak sonuç istediğimiz gibi olmadı. İki tane etken vardı bunda. Bizim tabi olumsuz tarafımız ve olum tarafımız. Gerçekten geldiğim günden beri yediğimiz goller canımızı çok acıttı. Aslında bireysel ve pozisyon hatasından verdiğimiz gollerdi. Birde kaçın başında geri düşüp geriden gelmek çok dezavantajlıydı. Yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynadık. İşte burada da iyi tarafımız çok öne çıktı. Golü yedikten sonra gerçekten sahada 11”e 11 daha sonra ikince yarıda 11’e 10 oynanan oyunda verilen mücadele adeta eksek değilmişiz gibi sahadaki savaş istediğimiz golü bize getirmesine rağmen talihsizlik yaşadık. Direkten dönen toplar ve kaçırdığımız pozisyonlar maalesef beraberliği kovalarken üçüncü golü yememize sebep oldu. Sonuç tabi istediğimiz gibi değil ama bunun olumsuz taraflarını gidererek olumlu taraflarını da aynen devam ederek bu takım 10 kişi böyle bir oyun ve bu kadar pozisyona girebiliyorsa ileride çok iş yapabileceğine inanıyorum. Mağlup olduk ama sadece bugün burada 3 puan kaybettik. İleriye doğru çok kazanımımız var. İnşallah devre arasına kadar kazanabildiğimiz kadar çok puan kazanırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA