Karateci Kızlar Dünya Üçüncüsü Oldu

Paris’teki Dünya Karate Şampiyonası’nın son gününde Bayan Kumite Takımı, Çin’i 2-0 yenerek bronz madalya kazandı.

Üçüncülük maçında Fransa’ya yenilen Erkek Kata Takımı ise beşincilikte kaldı. Dünya Karate Şampiyonası’nın son gününde sabah seansında tatamiye çıkan Bayan Kumite Takımı üçüncülük maçını kazanarak bronz madalya aldı. Fransa’ya yenilen Erkek Kata Takımı ise dünya beşincisi oldu. Bayan Kumite Takımı, Çin karşısına Serap Özçelik, Tuba Yenen ve Meltem Hocaoğlu’ndan oluşan kadroyla çıktı. İlk maçta Linglin Tang ile mücadele eden Meltem Hocaoğlu, mücadelenin dokuzuncu saniyesinde vurduğu ura mawashi ile yakaladığı üstünlüğü üç dakika boyunca korudu ve ilk galibiyeti getirdi. Hocaoğlu’nun ardından Cuilan Zeng ile karşılaşan Tuba Yenen maçın 33. saniyede yuko ile öne geçti. 45. saniyede ippon’la maçı 4-0’a getiren genç karateci, geri kalan bölümde kontrollü dövüştü ve rakibini 6-0 mağlup etmeyi başardı. Çin karşısında seriyi 2-0’a getiren Türkiye bronz madalyanın sahibi oldu. Bayanlar takım kumitede finalde Hırvatistan’ı 2-1 yenen Fransa şampiyon oldu. Bayan Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin bronz madalyaya sevinemediklerini söyledi.

Erçin, “Avrupa Şampiyonu olarak buraya geldik ve dünya şampiyonu olmayı hedefledik. Fransa hariç oynadığımız tüm rakipleri ilk iki maç sonunda yenmeyi başardık. Fransa’ya da hakem oyunları sonunda mağlup olduk. Böyle bir şampiyonada derece yapmak tabii ki gurur verici ama bunun sevincini yaşayamıyoruz.” dedi.

KATA TAKIMI DÜNYA BEŞİNCİSİ
Metin Sofuoğlu, Arslan Çalışkan ve Orçun Duman’dan oluşan Erkek Kata takımı ise üçüncülük maçında ev sahibi Fransa’ya 5-0 yenilerek dünya beşincisi oldu.