İzmir Derbisinde Gülen Taraf İl Özel İdarespor Oldu

Bölgesel Amatör Lig 8. Gurupta namaglup lider olarak mücadelesini sürdüren İzmir İl Özel İdarespor bu hafta evinde oynadığı İzmir derbisinden de zaferle çıkmayı bildi.

Kırmızı beyazlı ekibi zafere taşıyan gol ise 73. dakikada Onur’un ayağından geldi. Tire Dört Eylül Stadı’nı dolduran yaklaşık 5 bin taraftar ise tek yürek olup takımlarını destekledi. Maçı şeref tribününden Tire İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Milliyet Gazetesi Spor yazarı Kemal Biçer ve Meclis Üyeleri izledi.

Maça dengeli başlayan İzmir İl Özel İdarespor 7’de Abdullah ile ceza sahasına girip sol kanattan vuruşunda top az farkla auta çıktı.

13. dakikada Balçova Belediyespor’un geliştirdiği atakta Adem’in ceza sahası içinden vuruşunda top kaleci Akın da kaldı.

17. dakikada baskısını arttıran Balçova Belediye Caner ile ceza sahası dışından vurduğu sert şuta kaleci Akın müdahale etti.

36. dakikada İzmir İl Özel İdarespor atağında onur’un sol taraftan sert vuruşunda top üstten auta çıktı. Karşılıklı atakların devam ettiği maç’ın ilk yarısı golsüz sonuçlandı. 0-0 Maç’ın ikinci yarısında 52’de Balçova Belediye adına ani gelişen atakta Kaleci ile karşı karşıya kalan Cumaali, mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.

55. dakikada Serkan Söğüt’ün ceza sahası dışından vurduğu sert şut yan direkte patladı.

60. dakikada Yasin’in ceza sahası dışından vurduğu sert şutu, kaleci Ender zorlukla kornere çeldi.

73. dakikada Muhammet’in orta sahadan geliştirdiği atakta verdiği ara pasında topla buluşan Onur, şık bir plase ile vuruşunda topu ağlara gönderdi.1-0. Bu dakikadan sonra Balçova Belediyespor’un geliştirdiği ataklara İzmir İl Özel İdarespor geçit vermedi.Tire 1922 takımı ise ardı ardına geliştirdiği ataklarda ikinci golü bulamayınca karşılaşma bu skorla son buldu.Maçın ardından tribünlerin önüne gelen Futbolcuları yaklaşık 5 bin seyirci ve protokol ayakta alkışladı.8. haftanın ardından hiç yenilgi yüzü görmeyen İzmir İl Özel İdarespor oynadığı Balçova maçını da kazanarak Liderlik koltuğunu sağlamlaştırdı .

Kaynak: İHA