Felipe Melo O Anları Anlattı

Galatasaray’ın Süper Lig’in 13. haftasında Sanica Boru Elazığspor maçının son dakikasında yaptığı penaltı kurtarışıyla 1-0’lık galibiyete büyük katkıda bulunan orta saha oyuncusu Felipe Melo, dönüş yolculuğunda Galatasaray medyasına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray TV mikrofonlarına konuşan Brezilyalı yıldız, Fernando Muslera’nın kırmızı kart görmesinin ardından ani gelişen bir karar verildiğini vurgulayarak, “O an kendime inanılmaz bir güven hissettim. Eldivenleri elime aldığım zaman penaltıyı çıkaracağımı düşündüm. Özgüvenim çok yüksekti. Galatasaray, hak ettiği bir galibiyet aldı. Üç puan dışında hangi Sonuç olursa olsun, gerçekten adil bir netice olmayacaktı. Belki daha önce de net bir skorla maçı bitirebilirdik; ama bu şekilde oldu. Üç puanı aldığımız için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Daha önce Racing Santander forması giydiği dönemdeki bir Barcelona maçının Son dakikasında kaleye geçen Felipe Melo, kalecilikle ilgili herhangi bir tecrübesinin olmadığını belirterek, “Bazen evde çocuklarımla oynarken kaleye geçiyorum, en büyük tecrübem bu. Bu akşamki kurtarışın Racing Santander maçındakiyle arasında farklar var. Orada maç 3-0 olmuştu, maç kopmuştu zaten. Ama bu akşam bizim için üç puan çok önemliydi. Lider kalmamızı sağlayacaktı. Penaltı kurtarışının ardından üç puan kazandık. Takımımın hâlâ lider olmasında payım bulunduğu için çok mutluyum” diye konuştu.

Penaltı vuruşunda kaleye geçerek sorumluluk almak istediğini söyleyen orta saha oyuncusu, attığı gollerin ardından yaptığı pitbull sevincini penaltı vuruşunu kurtardıktan Sonra da tekrarlaması hakkında şunları söyledi: “Gol sevincinden daha güzel bir sevinç oldu bence. Sonuçta bu da üç puan getirdi bize.” Brezilyalı kaleci antrenörü Claudio Taffarel ile penaltı vuruşu esnasında olmasa da devam eden bölümde kendisine yardımda bulunduğunu anlatan Felipe Melo, “Penaltı vuruşu anında herhangi bir konuşmamız olmadı. Ama penaltıdan Sonra bana çok yardımı oldu. Özellikle de serbest vuruşu pozisyonunda; çünkü benim aklımda en başta barajı üç kişi kurdurmak vardı. Ancak Taffarel, rakip oyuncunun şut çekmeyeceğini ve ceza sahasına orta yapacağını söyledi.

O üç kişilik barajı da tek oyuncuya düşürdük. Daha fazla kişi geliyordu çünkü. Barajdaki iki arkadaşımızı da ceza sahasına çekmiş olduk. Belki penaltı pozisyonunda değil; ama devamında bana çok yardımda bulundu” dedi.

Brezilyalı yıldız, bireysel performansı hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Sezon başında belli bir dönem takımdan ayrı kaldım. O zaman da çalışmalarıma devam ettim; ama takımla birlikte olmak, onlarla birlikte çalışmalara katılmak çok daha farklı tabii. Kişisel performansıma fiziksel anlamda yansımış oldu bu. Şimdi de çok çalışıyorum. O zamanki en büyük avantajım kilomu korumak olmuştu. Takımla birlikte çalışmalara başladığım zaman bu bana avantaj sağladı. Her geçen gün iyiye gittiğimi düşünüyorum, kendimi daha iyi hissediyorum. ‘Pitbull aranıza dönüyor’ diyorum. Burada önemli olan üç puanı almaktı. Bizim için lider devam etmek çok önemliydi. Bunun için çok mutluyuz” diye konuştu.

Felipe Melo, karşılaşmanın ardından Fernando Muslera’nın kendisini tebrik ettiğini ifade ederek sözlerini noktaladı .

Kaynak: İHA