Çalımbay: Takımımı Tebrik Ediyorum

Kayserispor’u sahasında 4-2 yenen Sivasspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "Takımımı tebrik ediyorum.

60-70 dakika çok iyi oynadık. Bunu 90 dakikaya yayabilirsek pozisyonları çok iyi şekilde değerlendirirsek çok iyi yerlere geliriz." dedi.

Çalımbay maç Sonrası yaptığı açıklamada, "60 dakika Sivasspor'a geldiğimden beri en iyi futboldu. Sahada ne yapılması gerekiyorsa mükemmel bir şekilde yüksek bir tempoyla oynadık. Ondan Sonra arkadaşlarda düşüş başladı ve değişiklileri yaptık. Maçın ilk yarıda 3-0 olması ikinci yarıda 4'üncü golü bulmamız aslında maçı daha kolay duruma getirebilirdik. Daha çok pozisyona girdik bunları değerlendirebilseydik. 2 basit gol yedik. 2'nci gol gerçekten yenmemesi gereken bir gol. Takımımı tebrik ediyorum. 60-70 dakika çok iyi oynadık. Bunu 90 dakikaya yayabilirsek pozisyonları çok iyi şekilde değerlendirirsek çok iyi yerlere geliriz. Kalan 4 maçımızı da çok iyi şekilde oynayıp ilk yarı iyi bir yerde ligi tamamlayıp 2'inci yarı hedefimizi belirlemek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki de üzgün olduklarını kötü oynadıklarını ve bunun bahanesi olmadığını belirtti.

Prosinecki, “Basit top kayıplarından kalemizde kontra ataktan birbirine benzer basit goller yedik. Maça tutunmak çok zor oluyor. Son dönemlerde oynadığımız iyi futbolun örneklerini sahaya koyamadık. Ama artık bu maçı geride bırakmamız gerekiyor. Bu maçtan öğreneceğimiz ve gelecekte tekrarlamayacağımız hataları göreceğiz. Önümüzdeki maça konsantre olmamız gerekiyor. Çünkü bu takımın kalitesi kesinlikle bu değil. Kalitesi daha yukarılarda yükseklerde. Onu ortaya çıkaracak futbolu ortaya koymamız gerekiyor. Bu maçı geride bıraktık. Önümüzdeki ilk maça hazırlanmamız gerekiyor." diye konuştu.

Sivassporlu futbolcular Uğur Kavuk ve Kadir Bekmezci, maça çok iyi başladıklarını ve farkı açtıklarını belirterek galibiyeti taraftarlarına armağan ettiklerini söyledi.

Kayserisporlu Diego ve Malik de Sivasspor’un kendilerinden fazla maça hazır olduğunu ve iyi oynadığını kaydederek, gerekli şekilde mücadele edemediklerini ifade etiler.