Aykut Kocaman: Gençlerbirliği Maçını Vites Büyüterek Kazandık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Gençlerbirliği'ni 4-1 yendikleri maçı, ikinci yarıda adeta vites büyüterek, başarılı bir mücadele örneği sergileyerek kazandıklarını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın kendi sahasında Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, zor geçen bir haftanın ardından Gençlerbirliği karşılaşmasını çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:"Zorlu Eskişehirspor maçının ardından UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya maçını oynadık. Bu maçtan aldığmız sonuçla gruptan lider çıkmayı bitirdik. Marsilya maçının ardından zor bir takımla karşılaştık. Rakibin hızlı ataklar geliştirmesi ilk yarı bizi zorladı. Maçın başlarında zorlandık. Rakip ilk 30 dakika bizi oynatmadı ve öne geçtiler. Daha sonra reaksiyon gösterip beraberliği yakladık. İkinci yarı vites büyütümüş bir Fenerbahçe sahadaydı. Bütün samimiyetle söylüyorum bütün oyuncularımı kutluyorum."Aykut Kocaman, yoğun maç trafiğinde antrenman yaptırmaktansa oyunculara dinlendirmeyi tercih ettiklerini ifade etti.

Kocaman, Eskişehirspor ile oynanan maçta Caner Erkin'in kırmızı kart görmesi ve ardından Tahkim Kurulu'nun kendisi ve Caner hakında vermiş olduğu kararlarlar için şunları kaydetti:''Gerekçeyi bilmiyorum. Ceza verilecekse ve açıklamalarım da kurallara aykırıysa..., ki çok da emin değilim bu konuda, çünkü bir fotoğrafı çekmeye çalıştım. Bu arada Gençlerbirliği kulübünün yaptığı açıklamayı da açıkçası anlayabilmek mümkün değil. Benim bu maç aklımın ucundan bile geçmemişti. Ama tahmin ediyorum, onlar bu maçı düşünerek bu açıklamayı yaptılar. Kullandıkları kelimeyi söylemek istemiyorum şu anda. Bence eğer ortada bir ceza olacaksa, olmayan bir şeyden dolayı bu oyuncu cezalandırılmamalıydı. Eğer kurallara aykırılık varsa, benim cezalandırılmam doğru bir karar olurdu. Şunu atlıyoruz hala. Hakem orada hakem hatası yapmadı. Görmediği şeyle ilgili ön yargılı bir karar verdi. 'Bunu bu oyuncu söylemiştir' diye düşündü. Bunun çok vahim bir durum olduğunu Türk futbolunu yönetenlerin de anlaması gerekiyor. Bir hakem bir ses duyuyor, arkasında ne olduğunu bilmeden, 'Bu söylemiştir' diyor içinden ve kırmızı kart gösteriyor. Anlatmaya çalıştığım buydu.''Aykut Kocaman, Gençlerbirliği maçında hakem Yunus Yıldırım'ın ölçüyü kaçırdığını iddia etti.

Bir gazetecinin "Beklenen Fenerbahçe geliyor mu? " sorusuna ise tecrübeli hoca, "Şu anda Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı elde ettik. Ligde kalan 4 haftalık maçımız var. Arada Türkiye Kupası maçları oynayacağız. İlk yarıyı maksimum puanla tamamlamak bitirmek temel amacımızdır. Bu sene bir takım şeyleri yapmak için geç kaldığımızı dile getrdik. Ancak bunları bir şekide geride bıraktık. Tamamen lige yoğunlukla hazırlanma dönemi yakaladık." diye konuştu.

Başka bir gazetecinin "Süper Lig'in ilk yarısını lider bitirmek hedefi var mı ? Ara transfer döneminde oyuncu alınacak mı ?" sorusuna ise Aykut Kocaman, "4 maç hayati derece önem taşıyor. Ligin başlarında hesap dışı puanlar kaybettik. Kalan dört maçtan maksimum puanla ayrılmak gerekiyor. Zaten bu yıl ligde zirve mücadelesi veren hakim takımlar puan kayıpları yaşadılar. Puan kayıpları bu yıl zirve yaptı. Bizim adımıza kalan 4 maç bizim adımıza çok önemli. Herşey kazanmaya bağlıdır." diye cevapladı.