1461 Trabzon Çıkışını Sürdürüyor

PTT 1. Lig’de evinde Tavşanlı Linyitspor’u konuk eden 1461 Trabzon rakibini 1-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, çok önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını belirterek, “Çok önemli bir karşılaşmaya çıktı. Adana Demirspor gibi bir takımı yenmenin bir apoleti olmalıydı. Rakip karşısında apoletle ilgili çalıştık. Bunda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İlk yarıda futbol adına bir çok şeyi denedik ama ikinci yarı son 15-20 dakikada performansımızın düştüğünü söyleyebilirim. Buna rağmen arkadaşlarımın her alanda olmalarından dolayı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Benim için duygusal bir karşılaşmaydı eski takımıma karşı mücadele ettim. Kazanmak profesyonellik adına iyi ama onların kaybetmesi yüreğimin bir tarafında buruklu oluşturdu diyebilirim. Biz profesyoneliz kazanmak bizim için öncelikli olmalıdır. Akçaabat’tan ve Trabzon’dan bizi izlemeye gelenlere teşekkür ediyoruz. Yöneticilerimizin halkın verdiği mesajları çok iyi algılamalıdır. Halkı bizi burada kucakladı Ama aynı duyarlılığı yönetici bazındaki bazı kişilerinde duymasını bekliyorum” dedi.

Uzun bir aranın ardından yeşil sahalara dönen Barış Memiş ise yeniden sahalara dönmenin mutluluğunu dile getirerek, “Sizle buluşmak güzel bir şey. Yürekli insanlar olarak maça çıkıp bize yakışan bir şekilde oynayıp iyi bir sonuçla ayrılmak istiyorduk. Bunu başardık. Bize zor günlerimizde destek veren insanları utandırmadığımız için çok mutluyuz. Rakip karşısında çok iyi oynadık maç boyunca üstün olan taraf bizdik. Amacımızı bireysel olarak başarılı takımın başarılı oyuncuları olmak istiyoruz. Bu takıma bir şeyler verip hedeflere ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Arif Peçenek ise maçın ardından yaptığı açıklamada ligin güçlü ekibi karşısında mücadele verdiklerini söyleyerek, “1461 Trabzon bu ligin güçlü yetenekli, idealleri ve hedefleri olan bir takımına karşı oynadık. Biz kendi açımızdan baktığımızda kiminle oynadığımızın bilinci içersindeydik. Rakibimizin becerilerini öncelikle engellemek yakaladığımız toplarla da atağa çıkmaktı amacımız ama 1461 Trabzon takımı gençliğini dinamizmini sahaya yansıttı. Posizyonlar buldu biz daha çok içeri girmelerini engellemeye çalıştık Şutlarda da kalecimiz başarılı oldu. Her iki takımın oyuncularını ağır zeminde mücadele ettiklerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Tavşanlı Linyitspor oyuncusu Mehmet Besler ise iki haftada topladıkları 4 puan ile 1461 Trabzon deplasmanına geldiklerini anlatarak, “İki haftada topladığımız 4 puan ile buraya geldik. Buradan en kötü bir beraberlikle ayrılarak puan hanemize 1 puan daha yazdırmak istiyorduk. Trabzon iyi bir takımı var bununda farkındaydık. Dersime çalışarak gelmiştik. Hem zemin ağır olması hem de istediğimiz futbolu sahaya yansıtamamamız. Gol fırsatları yakalamamıza engel oldu. Bu yüzden buradan mağlup ayrılıyoruz” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA