Yılmaz Vural: Kim Kullanacaksa Kullansın Kaçacaksa Kaçar

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Galatasaray maçının son dakikasında kaçan penaltı için, “Buz gibi bir kaleci vardı kalede.

Isınmamıştı. Ancak olmadı. Kim kullanırsa kullansın kaçacaksa kaçar. Atan attı kaleci tuttu.” dedi.

Yılmaz Vural, maçtan sonra yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Galatasaray’a karşı başabaş bir mücadele sergilediklerini, buna karşın puan alamadıkları için üzgün olduklarını belirtti.

Maçın son dakikalarında Göksu’nun attığı Melo’nun kurtardığı penaltı vuruşunun gol olmamasının şanssızlık olarak değerlendiren Vural, şöyle devam etti: “Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Oyunun başından sonuna kadar domine ettik. Gayet iyi oynadık. 50. dakikada rakip yandan bir top attı. Garip bir gol oldu. Nasıl olduğunu da anlamadım. Sonra döndürmek adına yaptığımız değişiklikler takıma çok büyük bir tempo getirdi. Nitekim sağ tarafta Serdar çok iyi işler yaptı. Aferim, gencecik çocuk. Sonunda da penaltı ve kırmızı kart geldi. Maçın bitmesine 2-3 dakika vardı. Aslında biz Köksal’ı penaltıcı olarak gösterdik. Ancak o yoruldu. Geçen yılın penaltıcısı Göksu kullandı. Geçen yıl takımın bütün penaltılarını o kullanmıştı. Buz gibi bir kaleci vardı kalede. Isınmamıştı. Ancak olmadı. Kim kullanırsa kullansın kaçacaksa kaçar. Atan atam attı kaleci tuttu. Taptaze bir oyuncu. Oyuna yeni girdi. Vuruş yaptı çocuk, olmadı. Geçen hafta Faubert kaçırdı, bu hafta o. Atsak şu anda takımın 4 puan fazlası olurdu." "Çok üzüldüğüm bir konu var. Sevgili Fatih maçtan sonra ‘Olacak iş değil Yılmaz. Yani hakikaten hem seviniyorum hem de senin adına üzüldüm. Hakikaten bu kadar iyi bir uygulama, Galatasaray takımına karşı yaptıklarınız. Ama kaybettiniz’ dedi.

Yapacak bir şey yok yani. Futbol bu. İyi oynamak yetmiyor. Pozisyon anlamında da; birinci devrede birer pozisyon, ikinci devre de dörder pozisyonumuz var. En azından berabere bitseydi. Hakkatten üzülüyorum. Çocuklarımı tebrik ediyorum. Aferin onlara. Penaltı kaçıran Göksu’yu tebrik ediyorum.” Daha 13. haftadayız. Daha önümüzde ilk yarı için 4 maç var. 12 puan duruyor. Takımın böyle performansı iyi olduktan sonra tabiki 12 puanı alabilir. Karabük, Gaziantep, İçel ve Sivas’a gideceğiz. Bir yerde takım olduğumuz için seviniyoruz. Oyuncularımız çaba gösteriyor. Taraftarımız destek veriyor. Galatasay’ı kutluyorum.
Elazığsporlu Köksal, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Maçtan önce yapılan toplantıda penaltıyı ben kullanacaktım. Penaldı oldu. Göksu gelip ‘Benim ihtiyacım var. Ben kullanayım’ dedi.

Bende onun atmasını istedim. Kaçırdı. Canı sağolsun. Ben atsam bende kaçırabilirdim." dedi.