Tanju Çolak, Futbol Akademisi Bursa’da Açıldı

Türk futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, kendi adını verdiği futbol akademisini Bursa’da açtı.

Daha önce İstanbul, İzmir, Ankara, İçel, Samsun ve Kıbrıs’tan okul açan Çolak, kendisi gibi gol kralları yetiştirmek istiyor.Nilüfer’de bulunan Asya Spor Tesisleri’nde hizmete giren Tanju Çolak Futbol Akademisi, Bursalı minikleri Türk futboluna kazandıracak. Açılışa futbol tutkunu minikler ile aileleri ilgi gösterdi.Futbol akademisinin açılışında futbolcu adayları ve ailelere seslenen Tanju Çolak, futbolcularını yakından takip ekip aksayan yönleri geliştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Akademiye gelen futbolcu yıldız adayları ile tek tek ilgilenen Çolak, formalarını imzalayıp hatıra fotoğraf çektirdi.AMAÇ YARININ TANJULARINI ÇIKARMAKBasın mensuplarına açıklamada bulunan Tanju Çolak, 2009 yılında kurulan Tanju Çolak Futbol Akademisinin 7.sini açtıklarını belirterek bundan sonra Düzce'de faaliyete geçireceklerini söyledi.

Minal Junuor kampını 2008-2009 yılında İstanbul'da yaklaşık 250 öğrencinin katkılımı ile yaptıklarını hatırlatan Çolak, "Milan’lı eski futbolcularından 3 kişi gelip eleme yaptı. Futbolcuların 3 tanesini alıp Milano'ya götürdük. 2009’da Tanju Çolak Futbol Akademisini kurduk. Her geçen gün yükseliyoruz, sayımız artıyor. Burada amaç güzel eğitim. Yarının Tanjularını, Rıdvanlarını ve Sergenlerini çıkarmak için çalışıyoruz. Bu tesiste güzel antrenmanlar yaparak hayatlarını doğru yaşamaları için disiplin altına alıyoruz." dedi.

Türkiye genelinde açtığı 7 yerde 800'e yakın öğrencileri olduğunu belirten Avrupa gol kralı Tanju Çolak, "Ocak ayındaki ara tatilde Antalya'da bu güzel çocuklarla beraber yaklaşık 150 kişiyi kampa götürüp orada kamp yapacağız. Şu anda Türkiye genelinde 800'e yakın öğrencimiz oldu. Burada ise 40 öğrencimiz var. Sayı ise gelen talebe bağlı olacak. 2-3 ayda rotasyon olacak. Bursa'da ikinci bir yer olacak Bademli'de. Amaç bu çocukları bilgisayar başından alıp doğru ve faydalı üretken insanlar oluşturmak istiyoruz." dedi.

YILDIZ OLMAK İÇİN ÇALIŞMAK LAZIMBasın mensuplarını "Son yıllarda Türk futbolunda senin gibi komple bir golcü neden yetişmiyor? sorusuna ise Efsane Avrupa gol kralı , şöyle cevap verdi: "Bu işin ana temeli çalışmak ve sevmek. Antrenman bitiyor, paralar o kadar üst seviyelere çıktı ki, futbolcu antrenman yaptıktan bir saat sonra gidiyor. Hayır kalması lazım, o vuruşları, sağdan orta, soldan orta, hava topu idi, ayak içi idi, bunların devamını yaşayıp melekeleştirmediği, tekrar yapmadığın sürece maçta gelen pozisyonları da kaçırıyor. Yıldız olmak için çalışmak lazım."