Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, Balkan Atletizm Federasyonları Birliği Tarafından ''yılın Atleti'' Seçildi

Ülkü Parlakyıldız Karakuş - Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Balkan Atletizm Federasyonları Birliği tarafından Balkanlar'da ''Yılın En İyi Bayan Atleti'' seçildi. Olimpiyat ikincisi Gamze Bulut da ''Yılın Yükselen Yıldızı'' ödülüne değer bulundu.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de asbaşkanlığını yürüttüğü ABAF'ın, bayanlar 1500 metrede olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin'in, birliğe üye 12 ülkenin oylarıyla Balkanlar'da ''Yılın En İyi Bayan Atleti'' seçildiğini, aynı branşta olimpiyat ikincisi olan Gamze Bulut'un da Balkanlar'da ''Yılın Yükselen Yıldızı'' ödülüne değer bulunduğunu söyledi.

Milli ciritçi Fatih Avan'ın da geçen yıl Balkanlar'da ''Yılın En İyi Erkek Atleti'' seçildiğini hatırlatan Mehmet Terzi, ''İki yıl üst üste Türk sporcuların bu ödüle layık bulunması, Türk atletizmi açısından memnun edici gelişmeler. Bu yıl iki ödülü birden Türk atletlerin alması oldukça sevindirici. Ayın 28'inde sporcularımızla birlikte ödülleri almaya Sırbistan'a gideceğiz'' dedi.

Avrupa şampiyonu rekortmen atlet Elvan Abeylegesse'nin de Avrupa Atletizm Birliği'nin her ay düzenlediği oylama sonucunda, geçen hafta Ekim ayının en başarılı bayan atleti seçildiğini hatırlatan Terzi, ''Bunlar bizi gururlandırıyor'' ifadesini kullandı.

Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut, ödüllerini, 29 Kasım Perşembe akşamı Sırbistan'ın Arandjelovac kentinde düzenlenecek Balkan Atletizm Galası'nda alacak. Galaya, EAA Başkanı Hansjorg Wirz'in yanı sıra, eski olimpiyat şampiyonu uzun mesafe koşucusu Rumen Gabriela Szabo ile uzun atlamada eski Avrupa şampiyonu eski Ermeni atlet Robert Emmiyan da katılacak.

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA