Galatasaray 3 puanı Melo ile kurtardı...Elazığspor 0-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Maçın son dakikalarında inanılmaz olaylar oldu. Karşılaşmanın son dakikalarında Elazığspor penaltı kazanırken G.Saray'ın kalecisi Muslera kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Oyuncu değişikliği hakkı dolan Galatasaray'da Melo kaleye geçti ve penaltı vuruşunu kurtararak maçın kahramanı oldu.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Elazığspor'u 1-0'la geçti.

Sarı kırmızılıların tek golünü 50. dakikada Yekta Kurtuluş kaydetti.

Karşılaşmanın 89. dakikadasında Galatasara'ın kalecisi Muslera penaltıya sebebiyet verdiği gerekçesiyle direkt olarak kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Oyuncu değişikliği hakkı dolan Galatasaray'da son dakikalarda kaleye Felipe Melo geçti. Elazığspor'un penaltısını kurtaran Melo'ya saha kenarından kaleci antrenörü Taffarel verdi.

Galatasaray bu galibiyetle tekrar liderliği ele geçirirken gelecek hafta sahasında Gaziantepspor'u ağırlayacak. Elazığspor ise deplasmanda Karabükspor ile mücaele edecek.

Galatasaray 3 puanı Melo ile kurtardı...Elazığspor 0-1 Galatasaray

TERİM KADRODA ROTASYONA GİTTİ

Galatasaray'da sarı kart cezalısı Selçuk İnan'ın yerine teknik direktör Fatih Terim, Engin Baytar'a görev verdi. Terim, Elazığ'a getirdiği 20 kişilik kadroda yer alan Hamit'e ilk 18'de yer vermedi. Eboue'yi yedek soyunduran Terim, Sabri Sarıoğlu'nu ilk 11'de sahaya sürdü.

Bordo-beyazlı ekipte ise kart cezalıları Sedat Bayrak ve Adem Alkaşi dışında sakatlığı süren Bülent Ertuğrul kadroda yer almadı. Teknik direktör Yılmaz Vural, Sedat Bayrak'ın yerine Ahmet Görkem Görk'e ilk 11'de şans verdi. Adem'in yerine savunmanın sağına Faubert'i çeken Vural, orta sahada ise Murat Kayalı ile maça başladı.

Galatasaray 3 puanı Melo ile kurtardı...Elazığspor 0-1 Galatasaray

İLK YARIDA POZİSYON SIKINTISI

Karşılaşmaya yedek ağırlıklı oyuncularla çıkan Galatasaray, rakibi karşısında ilk yarıda pozisyon bulmakta zorlandı. Sanica Boru Elazığspor, savunmasını geride tutarak rakibine ilk yarıda pozisyon izni vermezken Galatasaray ise forvet hattındaki oyuncularıyla topu buluşturmakta zorlandı.

Orta alanda ise Galatasaray takımı fazla sayıda top kaybı yaparken, sarı kırmızılı takımın kanat akınlarıyla rakip kaleye gitmeye çalışması dikkatlerden kaçmadı.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında sarı kırmızılı takım Yekta ve Amrabat ile iki gol pozisyonu yakalarken Sanica Boru Elazığspor ise Murat Kayalı ve Aydın'ın şutlarıyla gole yaklaştı.

İki takım da geliştirdikleri az sayıda atağı gole dönüştüremeyince ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Galatasaray 3 puanı Melo ile kurtardı...Elazığspor 0-1 Galatasaray

YEKTA EŞİTLİĞİ BOZDU

Mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı takım ikinci yarının ilk dakikalarından itibaren oyunnu Elazığspor yarı sahasına yıkmayı denerken Sanica Boru Elazığspor ise hızlı hücumlarla gol aramaya çalıştı.

Dakikalar 50'yi gösterdiğinde ise Galatasaray adına sahneye çıkan isim Yekta Kurtuluş oldu...

Riera'nın sol kanattan ortasında Yekta ile birlikte Ivesa topa hamle yaptı. Yükseklik kazanan topu iyi takip eden Yekta Kurtuluş çizgi üzerinde topa dokunarak sarı kırmızılı takımı maçta 1-0 öne geçiren isim oldu.

Mücadelenin 70. dakikasında ise Yekta Kurtuluş, kendi hazırladığı pozisyon sonrasında topu kaleye gönderdi, meşin yuvarlak Ivesa'dan döndü.

Galatasaray 3 puanı Melo ile kurtardı...Elazığspor 0-1 Galatasaray

MUSLERA ATILDI, MELO PENALTI KURTARDI

Karşılaşmanın 88. dakikasında sahalarda ender görülen anlar yaşandı.

Serdar Gürler'i ceza sahasında düşüren Muslera, hakem Özgür Yankaya tarafından oyundan atıldı. Sarı kırmızılı takım 3 oyuncu değişikliği hakkını kullandığı için kaleye Felipe Melo geçti. Brezilyalı oyuncu Melo, Göksu'nun kullandığı penaltıyı çıkararak mücadelenin kahramanı oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 1-0'lık galibiyetle aydıldı.

Fotoğraf: LİG TV