Ergan Dağı Kayak Merkezi Yarışmaya Hazırlanıyor

Uluslar Arası Dağ Kayağı 1. Ayak yarışmasına gün sayan Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

23 – 24 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslar Arası Dağ Kayağı 1. Ayak yarışmasına gün sayan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor. Yapılan çalışmaların mevcut durumunu değerlendirmek üzere Vali Selman Yenigün beraberinde Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi ile birlikte Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.Teleferik gondolu üst ve alt istasyonu, bu iki istasyon arasında daha önce temeli atılan ve yapımı devam eden yeni günü birlik tesisin durumu, çevre düzenlemeleri, kayak tesisleri alanına giden yolun asfaltlanması ve ışıklandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Selman Yenigün, yüklenici firma yetkililerinden kayak merkezinde mevcut çalışmaların Son durumu hakkında bilgiler aldı.Yapılan çalışmalarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Selman Yenigün, alt ve üst istasyon günübirlik tesisinin tamamlanmak üzere olduğunu, 6.4 km mesafedeki çift şeritli Yaylabaşı - Ergan Kayak Merkezi yolunun sıcak asfaltlanması, refüj ve aydınlatma işinin tamamlandığını, Gondol Mekanik Tesisi Ergan Dağı Oteller Bölgesi, 1. Etap Telesiyej İstasyonu Arası Gondol Mekanik Tesisi Yapım İşi 2012 tarihinde 10.017.020,00 TL sözleşme bedeli ile ihale edilmiş olduğunu ve yapım işlerinin %90 oranında tamamlandığını belirtti.

2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kış Turizm Merkezi ilan edilen Türkiye'nin en büyük ve en önemli kayak merkezleri konumunda olan Ergan Dağı Kayak Merkezi yakında hizmete girecek. 2012–2013 kış sezonunda büyük katılımlı bir yarışma ile hizmete sunulacak olan Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde, Dünya Dağ Kayağı Federasyonu tarafından onaylanan ve 2013 yılının Mart ayında Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak yarışması yapılacak. Türkiye'den ve çeşitli ülkelerden sporcuların katılacağı bu yarışmalar ile Ergan Dağı Kayak Tesisleri kış turizminde kendisini gösterecek.