Beşiktaş, Akhisar Belediyespor’u Rahat Geçti

Beşiktaş, Süper Toto Süper Lig’in 13. haftasında kendi sahasında Akhisar Belediyespor kendi sahasında 3-1 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, karşılaşmanın daha zor geçmesini beklediğini söyleyerek, “İlk dakikalarda golleri bulunca rahatladık. 3-0'dan sonra takım temposunu düşürdü. Belli bir kadroyla oynuyoruz, bu nedenle rotasyon yapmaya başladık. Önümüzde çok zorlu bir kupa ve 4 lig maçı var” dedi.

Futbolcuların inanılmaz mücadele ettiği bunun da sonuca yansıdığını anlatan Aybaba, “Taraftarlarımız da inanılmazdı. Bir şeyleri iyi yapıyoruz ve yapmaya devam etmeliyiz. 3-0'dan sonra bile taraftarımız bizden daha çok gol bekliyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu galibiyetle liderliğe yükseldiklerinin hatırlatılıp, bu durumun takım üstünde baskı oluşturup oluşturmayacağı sorulan Aybaba, “Buraya gelmek için çok mücadele ettik ama içimizdeki gizli hedefi hiçbir zaman ortaya koymadık. Herkes bunu biliyor. Oyuncularımız buraya hazır. Tarihimizde ilk kez lider olmuyoruz. Büyük takımız, lider de şampiyon da olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Basketbol takımının THY Avrupa Ligi'nde aldığı galibiyete de değinen Aybaba, “Basketbol takımımızı kutluyorum. Maç saatini değiştirme yönünde bir istek geldiğinde, 'Büyük kulübüz, iki maça yetecek taraftarımız var' demiştim. Erman Hoca ve öğrencilerini kutluyorum” diye konuştu.

Aybaba, sakatlığı nedeniyle sezonu kapayan İsmail Köybaşı ile ilgili bir soru üzerine de, “İsmail bizim evladımız, biz Beşiktaş ailesiyiz. Arkadaşlarının ona duyduğu sevgiyi görüyorsunuz. Hastaneye gittik. Ersan dedi ki; 'İsmail ne kadar şanslısın, ben 1 yıl önce sakatlandım buraya geldim, yanımda kimse yoktu'. Biz bir aile, bir takım ortamı istiyoruz. Böyle birliktelikler de bizi mutlu ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, Akhisar Belediyespor maçında attığı 2 golü, geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonu kapatan takım arkadaşı İsmail Köybaşı'na hediye ettiğini söyledi.

Holosko, İsmail'in ikinci kez ciddi bir sakatlık geçirdiğini hatırlatarak, “Kendisini çok seviyoruz. Psikolojisini çok iyi tutması lazım. Yeniden aramıza geri döneceğine inanıyorum. Hepimiz onunla beraberiz” diye konuştu.

Maça da değinen Holosko, şunları kaydetti: “Maça hızlı ve iyi başladık. Çok çabuk 2 gol bulduk. Biri şansın yardımıyla oldu. Sonra rehavete kapıldık. İlk yarının sonlarına doğru Hilbert ile 3. golü bulduk. İkinci yarı neredeyse kafamızda maçı bitirmiştik ve daha sakin oynamaya başladık. Kontrolü de rakibimize bıraktık. Pozisyon verdik ve bir gol buldular. İkinci yarıda iyi oynamamamıza rağmen maçın hakkı bizim galip gelmemizdi ve bu da oldu.” Siyah-beyazlı genç futbolcu Emre Özkan ise ilk yarının kendileri için rahat geçtiğini vurgulayarak, “İkinci yarı galibiyeti kazanmış gibi daha defansif oynadık. Almeida'nın atılması sonrası da tamamen savunmaya çekildik. Önemli olan 3 puandı. Şu an lideriz ve bunun devamını getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA