Genel Müdür Baykan: Türkiye'nin Önü Çok Açık

Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Başkanı Andrea Delpin’i kabul etti.

Mehmet Baykan’ın makamında gerçekleştirilen kabule Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Jan Coolen, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy ile Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından, İzmir’de düzenlenen Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu ve Teknik Kurulları toplantılarına katılmak üzere Türkiye’ye gelen Delpin ile Baykan’ın görüşmesi oldukça sıcak bir atmosferde geçti.“

OKUL SPORLARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bakanlık ve genel müdürlük olarak okul sporlarına büyük önem verdiklerini belirterek, “En büyük hedeflerimizden birisi bütün gençlerimizin spor yapması." ifadelerini kullandı.Türkiye'de gençlerin birçoğunun sporla okulda tanıştığını da belirten Baykan, "Bu fırsatı lehimize çevirmemiz lazım. Bunun için okuyan gençlerimizi daha çok spora nasıl çekebileceğimizin çalışmalarını yapmalıyız. Ülkemizin dört bir yanına spor tesisleri yapılıyor ve mevcut olanlar da yenileniyor. Öğrencilerimizin bu spor tesislerini kullanmalarını sağlamalıyız. Okulda sporu sevecek gençlerimiz, geleceğin şampiyonları olacaktır. Bu yüzden bizler için okul sporları çok ama çok önemli.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜ ÇOK AÇIK

”Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Başkanı Andrea Delpin ise, Türkiye’nin okul sporlarında önü çok açık bir ülke olduğunun altını çizdi. Delpin, şöyle konuştu:“Türkiye, 40 yıldır federasyonumuza üye durumda. Türkiye’deki okuyan nüfus oranı oldukça fazla. Bu da Türkiye’nin gelecekte ne kadar güçlü olacağının bir göstergesi. Spor kültürüyle yetişecek gençler geleceğin güçlü nesillerini oluşturacaktır. Türkiye ile hep sıcak ilişkiler içinde bulunduk. Türkiye, okul sporlarında her geçen gün ileriye gidiyor. Aldıkları madalyalar da bunun bir göstergesi.”Ziyaretin sonunda Genel Müdür Baykan, Delpin’e günün anısına Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ambleminin yer aldığı bir plaket ve fincan takımı hediye etti.