Gakgoşlar Gökyüzünde Uçacak

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sanica Boru Elazığspor'un renkleri ve amblemi Onur AİR tarafından bir uçağa giydirildi.

Onur AİR İstanbul-Elazığ seferini yapan Airbus 320 tipi uçak bordo-beyaz amblemi ile ilk seferini yaptı

Hava alanında düzenlenen törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Onur AİR Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz, Tarifeli Hatlar Müdürü Nasuh Çetin, Sanica Boru Yönetim Kurulu Naşkanı Nesimi Fatinoğlu, SB Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, yönetim kurulu üyeleri ve futbolcular katıldı.

Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilen uygulamanın Sanica Boru Elazığspor tarafından Onur AİR arasında bir yıllık sözleşme ile gerçekleşti.

Hava alanında yapılan törende konuşan Onur AİR Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz, “Çevre illerini çok gezdim buranın insanını tanırım nasıl sıcak insanlarını olduğunu bilirim Onur AİR olarak inşallah yüzümüzün akıyla bu seferleri çoğaltarak sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu ise yaptığı açıklamada, “Valimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederek başlamak istiyorum sözlerime çünkü büyük bir özveri ile İstanbul’da Elazığ günleri olmasına rağmen bizleri onurlandırdılar ve bu uçuşumuza katıldılar. Türkiye’de bir ilk bu uçak bir futbol kulübünün uçağının olması Barselona’dan sonra Elazığspor’a nasip oldu SB Elazığspor olarak böyle bir uçağımız olduğundan dolayıyla da büyük bir mutluluk duyuyoruz inşallah bu mutluluğumuzu Galatasaray galibiyetinden sonra daha da perçinleriz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum şehrimize takımımıza diyorum” diye konuştu.

Elazığ Valisi Muammer Erol, “Nedim bey Elazığ’dan bahsetti ama Elazığlıların güzelliklerinden bahsetmeden geçemedi bu hakikaten Elazığ adına Elazığlılar adına güzel övünensi bir şey. Elazığ’ın hava alanı bugün bu uçuşla günde beş İstanbul seferi karşılıklı yapılan bir hava alanına haline gelmiş oluyor Elazığ pisti ve terminali Elazığ civarında ki illerin hava yolu yolculuğu talebini karşılama adına çok önemli bir boşluğu doldurduğunu görüyoruz. Bugün Elazığ hava limanının yolcu taşıma kapasitesi 2 milyon civarında ama biz bunun aşağı yukarı 650 binini doldurmuş bulunmaktayız yılsonuna kadar hedefimiz 750 bindir. Bu yıl için herhalde oda dolacak gibi görünüyor bu vesileyle de Onur AİR’in yetkililerine bu fırsattan Elazığspor adına da bir güzelliği gerçekleştiren Elazığsporumuzun isim hakkı sahibi Sanica boru firması yetkililerine de teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

Elazığspor Genel Menajeri Özgür Öztürk bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu uçak gideceği her yere S.B. Elazığspor ismi ile uçacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Onur AİR, bilet satış bürosu önünde kurdele kesildi .

Kaynak: İHA