Lucescu'nun öğrencisinden centilmenliğe sığmayacak gol

Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki 5. maçında Nordsjaelland'e konuk olan ve rakibini 5-2 yenerek tur biletini alan Shakhtar Donetsk'te hat-trick yapan Adriano; skandal bir gole imzasını attı.

Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki 5. maçında Nordsjaelland'e konuk olan ve rakibini 5-2 yenerek tur biletini alan Shakhtar Donetsk'te hat-trick yapan Luiz Adriano, maça attığı 3 golle değil, attığı ilk golde yaptığı uyanıkla damgasını vurdu.

Mircea Lucescu'nun öğrencisi; 24. dakikada geriye düşen takıma adına 26. dakikada golünü attı ve skoru eşitledi ancak attığı gol Danimarka ekibinin oyuncularını ve taraftarlarını çileden çıkardı.

Yerde kalan Morten Nordstrand'ın tedavisi için maçı durduran Fransız hakem Antony Gautier, hava atışı yaptı. Hava atışı sonrasında Shakhtar Donetskli Willian centilmenlik gereği topu Nordsjaelland kalecisi Jesper Hansen'a doğru gönderirken; atılan meşin yuvarlağa hareketlenen Luiz Adriano, centilmenlik yapmak yerine kaleciyi de geçip topu boş kaleye yollamayı tercih etti.

Hakem Antony Gautier golü geçerli sayarken; Danimarka ekibinin oyuncuları Adriano'ya büyük bir tepki gösterdi; taraftarlar da Brezilyalı oyuncu yuhaladı.

Skandal bir gole imza atan Adriano, 53 ve 81. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yapmasını bildi ancak ilk goldeki tercihi bu başarısının önüne geçti.

Kaynak: AA