Samet Aybaba: Sol Bek Alternatifi Bulmak Zor

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, İsmail Köybaşı'nın durumuna çok üzüldüklerini ve yerine alternatiflerinin bulunmasının zor olduğunu söyledi.

Takımının BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenmanı sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Aybaba, İsmail Köybaşı'yı yeni transfer olarak beklediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, ''İsmail yeniden ameliyat olacak. Yeni transfer olarak bakıyorduk. Sakatlığı sonrası alternatiflere bakıyoruz. Ancak sol bek mevkiinde Türkiye'de fazla alternatif yok.'' dedi.

Tecrübeli teknik adam, İsmail'in sakatlığının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Gökhan Süzen'in yeniden gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki soruyu ise ''Zaten hep gündemimizde.'' diye cevapladı.Aybaba, sakatlığı nedeniyle yine uzun süredir takımdan uzak kalan Mustafa Pektemek için ise sahalara dönmesinin 2-3 ay süreceğini açıkladı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇI EN ZOR MAÇIMIZAybaba, ligde 23 Kasım Cuma günü karşılaşacakları Akhisar Belediyespor maçının en zor maçlarından biri olduğunu söyledi.

Aybaba, Akhisar Belediyesporlu oyuncuların kendilerini göstermeye çalışacağını, bu bakımdan mücadelenin zorlu geçeceğini ifade etti.

HAKEMLERİN ÜZERİNE GİTMEMEK LAZIMLigde görev yapan hakemlerle ilgili soruyu da cevaplayan Samet Aybaba, ''Hakemler de futbolun içindeki insanlar. Onları fazla yıpratmamak lazım." diyerek, şöyle devam etti:"Hatalarını abartmamak gerekiyor. Çoğu maçta bize de aynı durumlar oldu. Doğru yaptıklarında kimse bir şey demiyor. Biz Galatasaray maçından sonra bile herhangi bir söylemde bulunmadık.''Aybaba son olarak, Almeida ile ilgili “Golleri müthiş oldu. Maçın devre arasında kendisine 3. golü ayakla atacağını söylemiştim attı.” ifadesini kullandı. Öte yandan antrenman sonunda basın mensuplarının yanına gelen Kaptan İbrahim Toraman, Türkiye Ligi için en uygun takımın Beşiktaş olduğunu söyledi.

Toraman, şunları söyledi:"Takım olmak önemli. Aynı duygularla sahaya çıkıyoruz. Bu lige en uygun takım biziz. Gol yeme konusunda sadece defans oyuncularının hatası yok. Kazanma ve Gol atma isteği buna sebep oluyor."