Konyaspor Kötü Gidişini Sürdürdü

PTT 1.Lig’in 12. haftasında sahasında Kayseri Erciyespor’u konuk eden Torku Konyaspor, sahadan 2-0 mağlup ayrılarak kötü gidişini sürdürdü.

Maçın ikinci yarısında yeşil-beyazlı taraftarlar teknik direktör Hüsnü Özkara’yı istifaya çağırdı. 2-0 biten maçın ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Osman Özköylü, Torku Konyaspor’un kendilerine oranla daha iyi oynadığını söyledi.

Özköylü, “Galibiyete ihtiyacı daha çok görünen sahada gösterdiği performansla da bunu gösteren takım Konyaspor’du. Biz belki ilk yarıda yaptığımız iki tane ataktan birini gol yaptık ve biraz da şansımız vardı diyelim. Çünkü Konyaspor’un girdiği iyi pozisyonlar vardı ilk yarıda. Tabi Konyaspor’un ihtiyacı var sezona büyük umutlarla başlamış, büyük umutlarla iyi kadro kurmuş, beklentileri çok yüksek olan bir kadroydu. Ve bunun karşılığı şu anda olduğu yer onlar açısından sıkıntılı olduğu için bu maç onlar için gerçekten bir çıkış maçı niteliğindeydi. Tabi bizim en büyük üzüntümüz Hüseyin oldu. Bir taraftan seviniyoruz diğer taraftan Hüseyin’in sakatlanması var. Onun üzüntüsü şu anda soyunma odasında hiç kimse sevinmiyor” dedi.

Mavi siyahlı takımın file bekçisi Behram Zülaloğlu, “Öncelikle Konyaspor takımını maçın ilk yarısı ve ikinci yarısı oynadığı oyun için tebrik ediyorum. Bizi çok iyi etüt etmişler. Biz de bugün istediğimiz oyunu oynayamadık. ,Konyaspor’u tekrar tekrar tebrik ediyorum. Çok iyi futbol oynadılar ama biz 3 puanı aldık. 3 puana gerçekten sevinemedik. Hüseyin’in sakatlığı hepimizi üzdü” şeklinde konuştu.

Mavi Siyahlı oyuncu Emrah Bozkur ise, “Bu hafta maçların skorları bizi daha değişik stratejiye itti. O stratejiyle oynama durumunda kaldık. Hocamın da dediği gibi ilk yarı farklı bir kimlikle ikinci yarı farklı bir kimlikle oynadık. Ama ikinci yarı kendi kimliğimizle oynadığımızda oyunu daha fazla domine ettiğimizi düşünüyorum. Konyaspor takımı şu an puanıyla ve şu anki konumuyla bu yeri hak etmeyen iyi oyunculardan kurulu, iyi bir hocaya sahip. Lider olduk ama sevinemedik. Hüseyin’in sakatlığı bizi çok üzdü” diye konuştu.

Maçın ikinci yarısında taraftarın istifaya çağırdığı Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara ise görevinin başında olduğunu söyledi.

Özkara, “Bu maçı aldığımızda nereye geleceğimizi kaybettiğimiz de neler olacağını gayet iyi biliyorduk. Oyuna çok çok iyi başladık. Belki de bu yılın en iyi ilk yarısını oynadık. Rakibimizi resmen sürklase ettik. Seyircinin tepkisini normal karşılıyorum. Yenmek isteyen bir takımın seyircisi içerde yenilince maalesef olumsuz tezahürat yapabilir. Hüsnü Özkara buraya 4 kere geldi, 3 kere gitti yine gelir gider fark etmez ama bu oyunculara yapılan tepkiyi anlamıyorum. Bu çocuklar bu takımı taşıyacaklar. Bu takımın birlik beraberliğe ihtiyacı var. Hüsnü Özkara’ya bağır umurumda değil, ama oyuncuya bağırırsan oyuncu bu maçları oynayacak. Nasıl toparlayacağız. Onların hepsini gönderip oyuncu alabilecek paramız var mı? Bütün sorumluluk bana ait. Aslanlar gibi geldim. Aslanlar gibi giderim. Ama ben görevimin aslanlar gibi başındayım. Önümüze bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Torku Konyaspor’un genç defans oyucusu Tolga Ünlü de maça iyi başladıklarını belirterek, “Pozisyona girdik. Her şeyi yaptık. Kalemize bile gelmiyorlardı. Öyle bir korkumuz da yoktu bizim saha içinde gol yiyeceğiz diye. Çünkü tamamen gole odaklandık. Gol pozisyonuna girdik. Elimizden geleni yaptık. Sonra ikinci yarıda tek kale oynadık. Bizim yapacağımız daha fazla bir şey varsa o da bir gol atmak onu da çözersek zaten açık ara lider oluruz” diye konuştu.

Yeşil beyazlı Sinan Özkan da, “Her zaman olduğu gibi içerde çok iyi başlıyoruz. 15-20 dakika çok iyi oynadık. Pozisyona giriyoruz. Adamların orta sahayı geçtiği yok. Kontra ataktan gol yedik. Gene toparladık. İkinci yarı biraz daha farklı oldu çünkü Erciyes bir iki tane adam soktu, pas yaptılar fazla pozisyona giremedik ama ilk yarıdaki oyunumuzun sonucu galibiyet olmalıydı. Çünkü mutlak 3 puan için çıkmıştık bu maça ama maalesef olmadı” dedi.

Kaynak: İHA